Social

România, calificare istorică în optimile EURO 2024!

România a terminat la egalitate 1-1 meciul decisiv cu Slovacia și s-a calificat în optimile de finală ale Euro 2024. După ce și meciul Belgia – Ucraina s-a încheiat 0-0, România a terminat grupa pe primul loc și se pregătește de optimile de finală pentru prima oară după 20 de ani. Meciul a avut accente dramatice în primele 55 de minute: Slovacia a deschis scorul și România a egalat după un penalty scos de Hagi și transformat de Răzvan Marin, plus câteva ocazii uriașe la ambele porți.

În ultimele zece minute, cele două echipe, încurcate și de ploaia torențială care a înmuiat terenul, au redus turația motoarelor și au intrat la cabine cu un rezultat care le califică, la braț, în optimi.

România, Belgia și Slovacia au ocupat primele trei locuri în grupă și s-au calificat în optimi, în timp ce Ucraina a plecat acasă, tot cu 4 puncte, dar cu golaveraj negativ.

Povestea României la Euro2024 continuă cu încă cel puțin un meci, cel din optimi. Dar marele câștig al acestui turneu e redescoperirea naționalei de fotbal, regăsirea unei seriozități ce părea pierdute, a unei etici a muncii pe care Edi Iordănescu a imprimat-o de la primul jucător titular până la ultima rezervă.

FINAL DE MECI, România Slovacia 1-1 / Belgia – Ucraina 0-0. România e pe primul loc al unei grupe infernale și se califică în optimi!

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button