Știrile 60m.RO

România a ajuns groapa de gunoi a Ungariei. Peste 24 de tone de deşeuri din sticlă au fost oprite la intrarea în țară

România a ajuns groapa de gunoi a Ungariei. Peste 24 de tone de deşeuri din sticlă au fost oprite la intrarea în țară, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră – Oradea.

Peste 24 de tone de deşeuri din sticlă au fost depistate de autorităţi într-un autocamion care s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Borş, intrarea pe teritoriul României fiind oprită pentru lipsa documentelor necesare transportului. Potrivit informațiilor, autocamionul era condus de un cetăţean român, în vârstă de 31 de ani, și transporta deşeuri de sticlă de la o societate comercială din Ungaria pentru o firmă din România.

„Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu deşeuri de sticlă, pentru care şoferul nu a prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul de deşeuri.

În total, vehiculul transporta 24.660 de kilograme de deşeuri”, a informat Poliţia de Frontieră.

În acest caz, autorităţile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mărfurilor transportate.

Back to top button