Știrile 60m.RO

Rodica Boancă (AUR): am votat contra unei legi infame care va sărăci românii

Majorarea grilei de impozitare pentru proprietăți cu până la 50% a fost criticată de senatoarea AUR Rodica Boancă, susținând că proiectul adoptat de Senatul României este o lege infamă, premeditată de coaliția de guvernare. În opinia sa, creșterea prevăzută pentru impozitele pe proprietăți este enormă, iar buzunarele românilor nu o vor putea suporta.

În Parlamentul României s-a votat sărăcirea românilor – o lege infamă, premeditată de coaliția toxică PSD-PNL-UDMR, fără să fi existat vreo consultare publică. Este legea care a stat pe buzele tuturor românilor în aceste zile, privind majorarea taxelor și impozitelor pe proprietăți, dar și creșterea TVA-ului și alte impozite ce vor fi puse pe povara bugetelor micilor antreprenorilor. PSD vrea taxe locale ca în Europa, dar menține pensia românilor extrem de mică la 1.000 de lei, menține salariul minim la 1.500-1.700 de lei și totuși dorește taxe ca în Vest unde salariile sunt de mii de euro. În perioadă de criză nu se fac plafonări de miliarde de euro datorii naționale, ci se dau facilități și se reglementează piața, se cere renegocierea PNRR și se dă dovadă de solidaritate cu românii, nu cu străinii”, susține senatoarea Boancă.

Alianța pentru Unirea Românilor respinge orice creştere de impozite locale, TVA şi taxe puse în spatele micilor antreprenori, a completat Rodica Boancă.

Am votat contra acestei legi infame, iar cel mai dureros este că toți acești bani nu se vor duce în investiții pentru români, ei se vor duce în buzunarele primarilor care s-au zbătut şi s-au luptat atât să le fie crescute salariile”, a declarat senatoarea AUR Rodica Boancă.

În Comisiile de Muncă și Buget a fost votată Legea 483 prin care impozitele pe proprietăți vor crește cu 50%. Senatoarea AUR Rodica Boancă susține că este o creștere enormă pe care buzunarele românilor nu o vor putea suporta. Mai mult, Boancă a descris felul în care această lege a trecut de cele două Comisii.

Votul a fost haotic, procedura de lucru a fost regizată în așa fel încât să nu se înțeleagă absolut nimic. Peste 40 de amendamente la Muncă și peste 100 la Buget nu au fost citite înainte de a fi votate. Opoziția a cerut în repetate rânduri ca aceste amendamente să fie citite pentru că nu se mai știa cine și ce votează acolo”, a punctat senatoarea AUR.

Conferința de presă poate fi urmărită integral aici:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button