Politică

Ringo Dămureanu: Poșta Română a fost politizată și căpușată, iar poștașii sunt plătiți cu salariul minim, deși muncesc în condiții deosebite

Deputatul AUR, Ringo Dămureanu, solicită depolitizarea Poștei Române și condiții decente de muncă și salarizare pentru poștași.

Acesta atrage atenția că Poșta Română a devenit victima unui clan clientelar care și-a angajat rude, prieteni, nepoți, în vreme ce poștașii sunt plătiți cu salariul minim pe economie.

„Alianța pentru Unirea Românilor este alături de poștașii României, acești lucrători care își fac datoria zi de zi în toate condițiile dificile – arșiță, vânt, furtună, viscol, și care își duc traiul la limita sărăciei. De ce? Pentru că Poșta Română a fost politizată. Poșta Română a ajuns să devină victima unui clan clientelar care și-a angajat rude, familii, prieteni, nepoți, iar poștașii trăiesc și sunt plătiți cu salariul minim pe economie. Cerem depolitizarea Poștei Române și condiții decente de muncă și salarizare pentru poștași”, a declarat deputatul AUR, Ringo Dămureanu.

Solicitarea deputatului AUR vine în contextul în care poștașii au intrat în grevă generală și acuză presiuni din partea conducerii companiei în scopul reluării activităţii.

Printre motivele pentru care poștașii au ales această formă de protest este și acela că, după zeci de ani de muncă, sunt plătiţi cu salarii care nici măcar nu le acoperă cheltuielile de zi cu zi şi tratamentele medicale.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button