Ringo Dămureanu (AUR): Luați mâna de pe proprietățile și copiii României! Românii vor ieși în stradă
Într-o declarație politică susținută în Parlament, Ringo Dămureanu, deputat AUR și președinte al Comisiei pentru Constituționalitate – Camera Deputaților, a desființat coaliția PSD-PNL-UDMR. Acesta a caracterizat actuala guvernare drept „străină de drepturile și interesele fundamentale ale românilor”, care „ne impune legi în aparență frumoase și constructive, dar otrăvite, ca și mărul din poveste”, a subliniat deputatul, referindu-se la celebrele proiecte de lege care au stârnit indignarea societății civile.
Sunt patru proiecte de lege anti-naționale care necesită o mobilizare exemplară din partea românilor pentru a determina clasa politică aservită intereselor străine să renunțe la adoptarea acestor acte normative: proiectul referitor la „orașul de 15 minute”, guvernanța corporativă, proiectul de lege privind executarea silită și „legea Barnevernet”.
Legea „orașului de 15 minute”
Deputatul AUR Ringo Dămureanu avertizează că acest proiect, deși în aparență bun, ascunde chestiuni grave:
„Proiectul PL-x nr. 47/2023, deja aprobat de Senat și de comisiile avizatoare și raportoare, reglementează așa-numita mobilitate urbană durabilă. Sub pretextul viitorului verde, românilor li se pregătesc orașe-cușcă, precum în pandemie, care vor anula libertatea de mișcare și vor impune planuri de reorganizare a orașelor și de calmare a traficului”.
Guvernanța corporativă: se pregătește privatizarea Salrom, Hidroelectrica și Romsilva
Coaliția PSD-PNL-UDMR vrea să treacă pe repede înainte legea guvernanței corporative, prin care se dă lovitura finală economiei românești – 240 de regii ale statului, incluzând Salrom, Hidroelectrica și Romsilva vor fi privatizate, încălcând cele mai elementare principii legale.
„Proiectul PL-x nr. 143/2023, de asemenea aprobat de Senat, privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, va afecta proprietatea publică, punând la îndoială însăși raţiunea deţinerii de către Stat și de unităţile administrativ-teritoriale a întreprinderilor publice, cu revizuirea politicii de participare a Statului în economia națională.
În România, bogăţiile de interes public fac obiectul exclusiv al proprietăţii publice și sunt inalienabile. Proprietatea publică este garantată şi ocrotită prin Constituție şi aparţine Statului român sau unităţilor administrativ-teritoriale. Legea națională nu permite ca acestea să fie date unor firme sau companii care reprezintă interese străine, ci numai în administrarea regiilor autonome ori instituţiilor publice, sau pot fi concesionate ori închiriate sau pot fi date în folosinţă gratuită instituţiilor de utilitate publică”, a explicat Ringo Dămureanu.
Pl-x nr.122/2023 – atac la proprietatea privată a românilor
Al treilea proiect de lege reprezintă un adevărat atac la proprietatea privată a românilor. De parcă nu este suficient că este din ce în ce mai greu pentru români să-și achiziționeze un apartament, Guvernul Ciucă își dorește să treacă prin Parlament un proiect de lege care, prin modificarea şi completarea legii executorilor judecătoreşti, va va permite ca românii și proprietățile lor să fie executate silit de orice executor din Europa, inclusiv Elveția, chiar prin e-mail, creând serioase probleme pentru proprietatea privată a românilor.
„Legea Barnevernet”, un alt măr otrăvit
Nu în ultimul rând, proiectul de lege cunoscut deja sub denumirea „Legea Barnevernet” (Pl-x nr. 145/2023), deschide calea unor abuzuri din partea instituțiilor statului: deși declarativ își propune să prevină separarea copiilor de familiile lor, în realitate urmărește efectul total opus. Potrivit proiectului, prețul pus de capii Uniunii Europene pe acesta și cele similare este unul fabulos: 30 miliarde euro, punctează deputatul Ringo Dămureanu.
Față de aceste patru proiecte de lege anti-naționale, reacția românilor trebuie să fie fermă: sâmbătă, 6 mai, în fața Parlamentului, toți românii trebuie să ceară clasei politice să apere și să reprezinte interesul suprem național și legea fundamentală a Țării.