Rezultate finale la Evaluare Naţională 2020. 76.20%, rată de promovare. Peste 800 de elevi au obţinut nota maximă

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a centralizat şi actualizat rezultatele finale înregistrate la Evaluarea Naţională din 2020, după sesiunea specială generată de criza Covid-19 şi după contestaţii. Datele au fost publicate pe Edu.ro

Situaţia statistică generală arată că dintre cei 160.663 candidaţi prezenţi la Evaluarea Naţională (inclusiv etapa specială), 122.357 de candidaţi (în creştere, raportat la cei 122.252 de candidaţi din etapa iniţială) au obţinut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică 76.20%. Dintre aceştia, 892 de candidaţi au încheiat examenul cu media generală 10 (zece).
Rata de participare a fost de 93.10%: 160.663 de candidaţi prezenţi, dintr-un total de 172.543 de elevi înscrişi.
La proba de Limba şi literatura română au obţinut note peste sau egale cu 5 (cinci) 135.365 de candidaţi (84%), iar 4.700 candidaţi au fost notaţi cu 10 (zece).
La proba de Matematică, 112.796 candidaţi (70.2%) au primit note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 3.335 de candidaţi au reuşit să obţină nota 10 (zece).
La proba de Limba şi literatura maternă, 8.906 candidaţi (93.1%) au note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 143 de candidaţi au obţinut 10 (zece).
7 (şapte) candidaţi au fost eliminaţi din cauza unor tentative de fraudă (toţi în sesiunea iniţială), lucrările acestora fiind notate cu 1.
Rezultatele au fost publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, pe baza unui cod unic alocat fiecărui candidat. Practic, este prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD, când notele/rezultatele candidaţilor sunt afişate în acest format.
După finalizarea etapei speciale a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a, astăzi, 4 iulie 2020, Comisia naţională de admitere retransmite către comisiile judeţene baza de date cu mediile de admitere şi ierarhia judeţeană prin activarea, în aplicaţia informatică centralizată, a secţiunilor şi rapoartelor specifice. Acest lucru atrage după sine şi actualizarea ierarhiei la nivel judeţean/al municipiului Bucureşti a absolvenţilor clasei a VIII-a.
Repartizarea computerizată se va desfăşura în data de 10 iulie.
Informaţii suplimentare pe judeţe sunt disponibile pe Edu.ro
Sursa: www.mediafax.ro
- Sindicate captive: liderii trăiesc în lux, angajații în umilințăRomânia are o problemă profundă cu ceea ce ar trebui să fie vocea celor care muncesc: sindicatele. În loc să fie bastioane ale rezistenței sociale, au ajuns să fie colonizate de personaje bine conectate la partide și servicii, care nu mai au nicio legătură reală cu viața și suferința celor pe care pretind că-i reprezintă. …
- România cumpără blindate de luptă de 2,5 miliarde de euroArmata anunță că va cumpăra nu mai puțin de 246 de Mașini de Luptă ale Infanteriei (MLI), vehicule șenilate blindate care vor veni în cinci configurații diferite. Valoarea contractului care se va întinde pe opt ani e de aproape 2,5 miliarde de euro și presupune ca unele elemente ale blindatelor de luptă să fie produse …
- Ramona Ioana Bruynseels (AUR): „Statul e dator vândut și cere sacrificii de la cei mai corecți români”Deputata AUR Ramona Ioana Bruynseels critică dur ipocrizia autorităților care cer românilor „să strângă cureaua”, în timp ce statul are datorii fiscale restante de peste 81 de miliarde de lei. Parlamentara atrage atenția că guvernul nu colectează creanțele mari, în timp ce taxează în mod agresiv cetățenii obișnuiți. Ea solicită măsuri imediate pentru recuperarea banilor …
- Gheorghe Piperea (AUR): „Ursula von der Leyen: salvată prin șantaj politic, nu prin vot de încredere”Europarlamentarul AUR Gheorghe Piperea denunță jocurile politice din Parlamentul European care au dus la respingerea moțiunii de cenzură împotriva Comisiei Europene. Acesta acuză că Ursula von der Leyen a fost „salvată” prin promisiuni politice făcute în spatele ușilor închise și nu printr-un vot de încredere real. Piperea subliniază că moțiunea a avut meritul de a …
- Sindicaliștii ANAF acuză: Legea insolvenței, un paravan legal pentru fraudarea bugetuluiFederația Sindicatelor din Administrația Fiscală trage un semnal de alarmă dur: actuala Lege a insolvenței favorizează firmele care vor să evite plata datoriilor către stat și face munca inspectorilor ANAF inutilă. În loc să taie din veniturile angajaților și să anunțe concedii fără plată, Guvernul ar fi trebuit să reformeze această lege, acuză sindicaliștii. Dorin …