Gest de înaltă valoare simbolică: Ambasadorul Adrian Zuckerman i-a oferit ministrului de externe drapelul SUA arborat la Ambasada din București

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu l-a primit vineri, 24 iulie 2020, pe ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, se arată în comunicatul MAE.
Cei doi oficiali au abordat teme de actualitate de pe agenda bilaterală, analizând evoluțiile concrete privind prioritățile din următoarea perioadă, inclusiv în ceea ce privește pregătirea Summit-ului Inițiativei celor Trei Mări, care se va desfășura în această toamnă la Tallinn.
Cu prilejul întrevederii, ambasadorul Adrian Zuckerman i-a oferit ministrului Bogdan Aurescu drapelul Statelor Unite ale Americii arborat la Ambasada SUA din România la 14 iunie 2020, data când s-au împlinit cei 140 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice bilaterale. Gestul, de o înaltă valoare simbolică, ilustrează trăinicia și încrederea care caracterizează prietenia româno-americană și Parteneriatul Strategic dintre cele două țări.
Cei doi oficiali au luat parte, cu prilejul întrevederii, și la o videoconferință cu reprezentanți ai Fondului de Investiții al Inițiativei celor Trei Mări (FII3M).
Cu acest prilej, a fost trecut în revistă stadiul operaționalizării FII3M, ale cărui baze au fost puse cu prilejul Summit-ului Inițiativei celor Trei Mări (I3M) din 2018, de la București, găzduit cu succes de către Președintele Klaus Iohannis. Ministrul Bogdan Aurescu a reiterat, cu acest prilej, că Fondul reprezintă un instrument fundamental care are ca obiectiv finanțarea proiectelor de interconectare din regiunea celor Trei Mări și a arătat că realizarea proiectelor prioritare de interconectare ale I3M în sfera transporturilor, energiei sau digitalului ar putea oferi un sprijin important redresării economice post-pandemie. Din această perspectivă, continuarea implementării unor proiecte majore de conectivitate regională va avea, totodată, un impact pozitiv semnificativ asupra creșterii economice și asupra pieței muncii din Europa Centrală și de Est.
Totodată, șeful diplomației române s-a referit și la rolul I3M de consolidare a parteneriatului strategic dintre Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii, esențial pentru securitatea și prosperitatea celor două maluri ale Atlanticului. În context, a subliniat că intenția SUA de a aloca până la 1 miliard USD pentru proiecte I3M reprezintă o contribuție importantă la dezvoltarea regiunii și a parteneriatului transatlantic în ansamblul său. Astfel, oficialul român a reiterat valoarea strategică a proiectelor care vor fi implementate prin FII3M, la care participă ca fondatori Banca Poloneză de Dezvoltare (BGK) și Eximbank din România, pe lângă importanța lor economică. De asemenea, a menționat importanța implicării în Fond și a băncilor de profil din regiune, precum și a instituțiilor financiare europene și internaționale, alături de investitori privați.
Sursa: www.caleaeuropeana.ro
- Maia Sandu invită firmele românești să investească în Republica Moldova, dar cu riscuri majorePreședintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a lansat o invitație companiilor românești de a investi în țara vecină, subliniind beneficiile financiare din partea Uniunii Europene, dar fără a menționa incertitudinile economice și politice care ar putea afecta aceste investiții. În cadrul Forumului Economic „Investiţii – Dezvoltare – Integrare Europeană” de la Chişinău, Maia Sandu a subliniat …
- Controalele ANPC s-au transformat într-un spectacol al opulenței: Piedone cu cizme de 624 de euroCristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 5 și actual președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), a reușit să atragă atenția, dar nu datorită măsurilor luate în cadrul controalelor sale, ci datorită unui detaliu vestimentar care a devenit rapid un simbol al luxului ostentativ: cizmele sale de 624 de euro. În timp ce …
- Șefa UPU de la Spitalul Județean Constanța dată afară pe motiv că „e nevoie de un bărbat” pentru funcție: un abuz flagrant de discriminare!Managera Spitalului Județean Constanța a decis să o demită pe șefa Unității de Primiri Urgențe, dr. Rodica Tudoran, sub pretextul că funcția ar trebui ocupată de un bărbat. Aceasta a justificat schimbarea prin nevoia unui lider care „să poată alerga între heliport și spital”, un discurs profund discriminatoriu. Incidentul a stârnit un val de reacții …
- Cererea americană de ouă din România respinsă din cauza reglementărilor UEAmericanii au solicitat ouă din România pentru a suplini deficitul cauzat de epidemia de gripă aviară, însă legislația sanitar-veterinară europeană și condițiile impuse de SUA fac imposibilă îndeplinirea cerințelor, lăsând țările europene într-o poziție vulnerabilă pe piața internațională. Statele Unite au adresat o cerere pentru importul de ouă din România, dar livrările nu pot fi …
- Economia României în pericol: Inflația și concedierile amenință industriile auto și conexeIndustria auto românească se confruntă cu riscuri majore din cauza taxelor impuse de Statele Unite, iar un val de concedieri este iminent. Pe lângă aceste probleme, inflația continuă să erodeze puterea de cumpărare a românilor, iar prognozele economice sugerează o înrăutățire a situației pe termen scurt. România se află într-un moment extrem de delicat din …