Știrile 60m.RO

Reuniune extraordinară NATO după escaladarea situaţiei din Siria

Alianţa Nord-Atlantică a convocat, vineri, la cererea Administraţiei Recep Tayyip Erdogan, o reuniune de urgenţă pe tema conflictului dintre Turcia şi Siria, anunţă secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

„Astăzi, Consiliul NATO se reuneşte la solicitarea Turciei pentru consultări în virtutea Articolului 4 al Tratatului fondator de la Washington, pe tema situaţiei din Siria”, a declarat Jens Stoltenberg prin Twitter.

„Consiliul Nord-Atlantic, care include ambasadorii celor 29 de state membre NATO, se întruneşte vineri, 28 februarie, ca urmare a unei solicitări a Turciei pentru consultări în virtutea Articolului 4 al Tratatului fondator al NATO de la Washington, pe tema situaţiei din Siria. În virtutea Articolului 4 al Tratatului, orice membru NATO poate solicita consultări oricând constată, în opinia sa, că integritatea teritorială, independenţa politică sau securitatea sunt ameninţate”, anunţă Alianţa Nord-Atlantică într-un comunicat postat pe site-ul organizaţiei.

Turcia, care oferă susţinere grupurilor insurgente siriene, va reclama uciderea a 33 de militari turci în provincia siriană Idlib. Rusia a atribuit Turciei responsabilitatea pentru incident, acuzând că militarii turci luptau alături de insurgenţi sirieni în momentul bombardamentelor armatei siriene.

Sursa: www.mediafax.ro

Back to top button