Restricții pentru întrunirile publice de peste 100 de persoane

Distribuie acest articol!

Secretarul de Stat Raed Arafat a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că toate medicamentele și dispozitivele medicale necesare pentru prevenția și tratarea infecțiilor cu coronavirus nu vor mai putea fi trimise în afara țării timp de șase luni.

De asemenea, se vor suspenda toate evenimentele desfaurate în spații închise, inclusiv cele religioase, care presupun adunări mai mari de 100 de persoane.

Măsura limitării la 100 de persoane în spații închise nu afectează mall-urile și magazinele.

Totodată, autoritățile recomandă tuturor firmelor cu mai mult de 99 de angajați decalarea programului de lucru, astfel încât să fie redus numărul celor care folosesc mijloacele de transport în comun.

Principalele declarații:

„Se suspendă temporară pentru șase luni a distribuția de medicamente și dispozitivel medicale, materiale sanitare în fara României. Restricționarea acitivităților culturale, artistice, sportive, religioase în spațiu închis cu participarea a peste 100 de persoane, până la 31 martie. Dacă sunt activități care se pot desfășura în aer liber, ca la biserică, acest lucru se poate face. Sistarea activității cu public pentru muzee, până la 31 martie. Recomandăm suspendarea activității didactice din învățământul superior până la 31 martie”


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: