Restricții în București începând de mâine: Se închid restaurantele și cafenelele la interior. Masca, obligatorie în jurul școlilor

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență din București a decis ca restaurantele, cafenelele, cinematografele, sălile de spectacol din București să fie închise de mâine, pentru o perioadă de cel puțin 7 zile.

Interzicerea activităților în HoReCa se aplică doar pentru interiorul acestor spații și se face o excepție pentru hoteluri și pensiuni, unde este permisă servirea în interior numai pentru clienții cazați acolo.

Purtarea măștilor devine obligatorie pe o rază de 100 de metri în jurul tuturor unităților de învățământ, în intervalul orar 7:45-21:15. Măsura este valabilă pentru toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, a anunțat prefectul Capitalei, Gheorghe Cojan. Delimitarea zonelor din perimetrul școlilor unde masca este obligatorie începând de miercuri revine în obligația Primăriei Capitalei și a primăriilor de sectoare.

Prefectul Capitalei a precizat că, dacă incidența cazurilor de coronavirus crește de la 1.5 la 1.000 de locuitori la 3 la 1.000 de locuitori, atunci se vor impune noi măsuri de restricții, acesta vehiculând inclusiv posibilitatea carantinei zonale și declararea stării de urgență.

Prefectul a mai spus că activitatea sălilor de spectacole și concertele se va relua doar când rata de îmbolnăvire în București va reveni sub 1,5 la mia de locuitori.

Prefectul Gheorghe Cojan declarat și că industria HoReCa și cea culturală afectate de aceste măsuri vor primi sprijin de la Guvern în baza OUG 120/2020, iar când rata de îmbolnăvire scade sub 1.5 la mie, Comitetul Municipal se va întâlni pentru a ridica restricțiile.

Cojan a mai specificat că oamenii „nici gând” să poarte măști în târguri, piețe, transport în comun și în apropierea unităților școlare, astfel că vor fi intensificate activitățier de control în aceste zone.

De menționat că sălile cu jocuri de noroc și saloanele de înfrumusețare rămân deschise. 

Întrebat de ce nu a fost aplicată și recomandarea DSP București privind interzicerea participării la pelerinajele religioase a persoanelor din alte localități, decizie luată deja în Iași, prefectul a spus că în București nu e cazul să se ia asemenea măsuri.

„Nu este cazul la noi și nu am impus nicio măsură în sensul acesta. Era vorba de Iași, unde există o tradițională manifestare religioasă anuală, Sfânta Parascheva. S-a interzis prin Hotărârea de aseară (luni – n.r.) doar pelerinajul”, a spus acesta.

Sursa: www.digi24.ro

 • Mesaj emoționant al lui George Simion către Basarabia: mi-e dor de voi!
  George Simion a lansat un mesaj emoționant către frații din Basarabia, din Republica Moldova: „Am un mesaj important pentru frații de dincolo de Prut. Eu sunt în continuare expulzat din Republica Moldova și nu pot să vin de acasă până acasă. Eu nu sunt primit de mafia care conduce Republica Moldova, dar bandiții, precum Cristian
 • George Simion: nu mai avem o rețea de distribuție a produselor Românești
  În această perioadă se decide viitorul țării. Iar pentru a vota pe 6 decem brie în interesul neamului și a țării, românii trebuie informați cu privire la toate nedreptățile care s-au făcut dea lungul celor 30 de ani, de către actualii politicieni, care nu servesc decât intereselor străine. În acest sens, George Simion a pornit
 • George Simion (AUR): E timpul să avem o formațiune românească în Parlament
  George Simion a pornit cu caravana AUR în toată țara, cea mai recentă oprire fiind în Satu Mare, unde s-a întâlnit cu simpatizanții alianței. Simion i-a îndemnat pe toți cei ce simt la fel și își doresc o schimbare în politica românească să lupte alături de el pentru că schimbarea se face prin noi toți.
 • Simona Halep anunță că a fost testată pozitiv cu coronavirus
  Simona Halep anunță pe contul ei de Twitter că s-a infectat cu noul coronavirus. „Bună tuturor, am vrut să vă anunț că am fost testată pozitiv cu COVID-19″, scrie Simona Halep. Aceasta anunță că se autoizolează acasă și se recuperează. Jucătoarea de tenis scrie că are simptome ușoare: „Mă simt bine … vom trece prin
 • Claudiu Târziu (AUR): Niciun politician din Rep. Moldova nu a luptat pentru cetățeni. Doar România
  Duminică au loc alegeri prezidențiale în Republica Moldova, iar multă își pune speranțele într-un candidat sau altul. Aceasta abordare este una greșită pentru că oricine va fi ales, nu va putea rezolva nimic și nu va fi decât un instrument al unor grupuri de interese. Va face același joc al Rusiei pe care îl fac
%d blogeri au apreciat: