Dulce revanşă: un antreprenor a cumpărat banca care îi refuzase un credit în urmă cu 18 ani

Un antreprenor englez a putut simţi un gustul dulce al răzbunării, dar şi-a împlinit şi o ambiţie personală după ce, devenit milionar, a cumpărat sediul băncii care îi refuzase un împrumut în urmă cu 18 ani.
Adam Deering avea 21 de ani când o bancă din oraşul său natal, Urmston, Anglia, i-a refuzat un credit de 10.000 de lire sterline pe motiv că e prea tânăr şi nu are experienţă în afaceri. În mod ironic el a pornit ulterior propria afacere de gestionare a datoriilor şi a dezvoltat şi alte afaceri de succes în domeniu.
18 ani mai târziu, Adam Deering, care este şi un dezvoltator imobiliar, a cumpărat sediul Băncii Regale a Scoţiei pentru 450.000 de lire sterline – ca o revanşă, dar şi pentru a marca o ambiţie împlinită.
„Am crezut mereu că dacă munceşti din greu pentru visul tău, totul e posibil”, spune acum antreprenorul de 39 de ani care a cunoscut suişuri şi coborâşuri în afacerile sale.
„Am renunţat la jobul meu de vânzător când aveam 21 de ani, întrucât eram sigur că sunt talentat şi pot dezvolta afaceri de succes. Dar cum nu aveam nicio leţcaie, aveam nevoie de un credit bancar”, povesteşte el, potrivit Manchester Evening News.
„M-am dus la ei cu un plan de afaceri detaliat şi am cerut 10.000 de lire sterline, dar managerul băncii nu m-a luat în serios. Mi-am pus tot sufletul în el şi îmi amintesc că stăteam cu degetele încrucişate sub masă aşteptând să se uite pe el şi să-mi dea un răspuns. Am fost devastat când în cele din urmă mi-a spus că sunt prea tânăr şi lipsit de experienţă şi nu-şi pot asuma riscul cu mine”.
Următoarele luni au fost grele pentru tânărul antreprenor care nu a avut bani decât pentru un mic birou fără mobilier în el. 4 luni a dat telefoane de pe podea înainte ca afacerea să devină una de milioane de lire.
„În multe momente am crezut că s-a sfârşit, dar nu m-am dat bătut şi am fot răsplătit”, a spus el care în 2014, adică doi ani de la refuzul creditului, şi-a vândut afacerea pentru 5 milioane de lire.
Adam Deering, proprietarul mai multor companii de milioane de lire sterline, între care şi o firmă de insolvenţă, ţine şi discursuri motivaţionale în care îşi spune povestea sa de succes.
Antreprenorul are planuri mari pentru clădirea băncii pe care vrea să o transforme în spaţiu comercial, dar şi de locuit.
Sursa: Adevărul.ro
- Criza politică și instabilitatea economică amenință stabilitatea României: Provocările actuale în 2025În ciuda unei creșteri modeste a PIB-ului estimată pentru acest an, România se află într-un pericol economic iminent din cauza instabilității politice, scăderii investițiilor și riscurilor externe. Chiar și așa, experții spun că ritmul de creștere economică rămâne mult sub potențialul real al țării, iar viitorul apropiat aduce vești îngrijorătoare pentru populație și afaceri. În …
- Guvernul sacrifică mii de angajați de la Poșta Română, desființând 75% din posturi, dar politicienii și funcționarii guvernamentali rămân intangibiliGuvernul României aplică reduceri masive de personal în cadrul Poștei Române, trimițând acasă mii de angajați, dar protejează în continuare privilegiile politicienilor și funcționarilor guvernamentali. În timp ce economia ar putea fi afectată de aceste măsuri, statul preferă să sacrifice pe cei care lucrează direct cu cetățenii, în loc să regândească întregul sistem birocratic. Guvernul …
- Georgiana Teodorescu, europarlamentar AUR: Genul ‘X’ pe buletinele românești?În această săptămână, la Strasbourg, în plenul Parlamentului European, s-a votat o rezoluție legislativă cu impact direct asupra vieții fiecărui cetățean european. Sub pretextul consolidării securității cărților de identitate și a documentelor de ședere, s-a strecurat o modificare profund ideologică, periculoasă și inacceptabilă: recunoașterea așa-zisului „al treilea gen” – simbolizat prin litera „X”, susține Georgiana …
- UE decide, România execută! Noile reguli pentru mașinile pe benzină și motorină, impuse fără discuțiiBruxelles-ul dă ordine, iar România trebuie să se conformeze! Uniunea Europeană schimbă regulile jocului pentru mașinile pe benzină și motorină, obligând statele membre, inclusiv România, să implementeze până în 2027 noile norme de emisii. Totul în timp ce industria auto europeană se zbate să supraviețuiască, iar șoferii români sunt împinși tot mai agresiv spre mașinile …
- Revoltă uriașă la șantierul naval Mangalia! Angajații, lăsați să moară de foame, în timp ce Guvernul pompează sute de milioane în Damen GalațiDecizia Guvernului României de a atribui un contract de 500 de milioane de euro către Damen Galați a stârnit furie și disperare în rândul angajaților de la șantierul naval Mangalia, care se află în pragul falimentului. Sindicaliștii acuză Executivul că a abandonat cel mai mare șantier naval din țară și cer măsuri urgente pentru salvarea …