Republica Moldova: Măsuri anti-COVID, fără poze în lanuri de la levănțică

Activitatea parcurilor tematice, descrise în lege drept bâlciuri, dar și a parcurilor de distracții a fost interzisă în Republica Moldova. Decizia a fost luată de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, după ce lanurile de levănțică au fost luate cu asalt de cei dornici să-și facă poze.

Premierul Ion Chicu a reacționat la informațiile apărute în presă despre îmbulzeala de pe lanurile cu levănțică. „Nu „v-atingem nici c-o floare”. Și nici cu amenzi, că deja nu mai avem dreptul… Dar când unii din voi veți fi internați în stare gravă la spital – arătați medicului pozele cu levanțică. Medicii de care noi, mioriticii, ne batem joc, vor aprecia „frumosul” din noi. Sunt sigur, că majoritatea pasionaților chiar în lanul de levănțică se plâng că „UE-ul ne-a închis granițele”. Dar de ce ar trebui altfel să se comporte lumea civilizată cu noi, mioriticii?”, se întreba atunci Ion Chicu.

Ulterior, premierul a venit și cu niște concretizări și a menționat că acceptă „toate comentariile acide – „live din lavandă”, dar „nu vă putem trimite polițiști să vă amintească de distanță socială și grijă elementară de sănătate”.

%d blogeri au apreciat: