Rep. Moldova: Maia Sandu, tratative cu Rusia pentru vaccinul Sputnik V

Distribuie acest articol!

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul Rusiei la Chişinău, Oleg Vasneţov, despre posibilitatea de a avea acces cât mai rapid la vaccinul rusesc Sputnic V.

Am accentuat din nou, ca şi în celelalte discuţii avute, că ne dorim să obţinem ajutor din partea Federaţiei Ruse pentru acces mai rapid la vaccinul Sputnik V, având în vedere necesitatea de a accelera procesul de vaccinare. Cu cât mai repede asigurăm accesul populaţiei la vaccinuri anti-Covid-19, cu atât mai repede avem şansa să revenim la normalitate şi să salvăm vieţile celor dragi”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Maia Sandu a discutat cu directorul general al Uniunii Industrial-Financiare Ruse, Stanislav Pughinskii, şi cu reprezentantul comercial al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Vladislav Darvai, despre intensificarea relaţiilor comercial-economice dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă.

Potrivit autorităţilor de la Chişinău, Republica Moldova ar avea nevoie de circa 4,8 milioane de doze pentru a imuniza aproximativ 70% din populaţie.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: