Regatul Unit va trebui să-și asume efectele Brexit-ului

Angela Merkel a anunțat sâmbătă că Regatul Unit va trebui „să-şi asume consecinţele” unei relaţii economice mai puţin puternice cu UE la finalul procesului de Brexit.
Regatu Unit a ieșit din Uniunea Europeană pe 31 ianuarie 2020 și negociază acum cu Bruxellesul să stabilească o relaţie comercială avantajoasă cu blocul european la sfârşitul perioadei de tranziţie ce se încheie la sfârşitul anului.
La 1 iulie, Germania va prelua pentru șase luni președinția Consiliului UE.
„Trebuie să renunţăm la ideea că noi suntem cei care definim ceea ce va dori Regatul Unit. Regatul Unit este cel care defineşte şi noi, în calitate de UE cu 27 de membri, vom veni cu răspunsul potrivit. Dacă Regatul Unit nu vrea o reglementare comparabilă cu cea a UE în materie de mediu, de piaţă a muncii sau de norme sociale, relaţiile noastre vor pierde în intensitate”, a subliniat Merkel.
UE negociază în prezent fondul de relansare de 750 de miliarde de euro destinat să sprijine ţările europene cele mai afectate de consecinţele pandemiei de coronavirus.
- Cătălin Ghinăraru (AUR): „Aproape o treime din forța de muncă cu studii superioare lucrează în sectorul public. E una dintre marile probleme ale economiei românești.”
- Cornel Nistorescu: „Călin Georgescu e anchetat pentru că nu a solicitat niciun leu de la bugetul statului în campanie; cu Nicuşor Dan, care solicită 12 milioane de euro restituirea unor bani cheltuiți din împrumuturi și donații (încă netransparente) nu e nicio problemă”
- Marian Enache nu se dă dus de la CCR fără prime de lux, pentru el și colegii lui
- Von der Leyen becomes extremely vulnerable after AUR censure motion – Pandora’s Box has been opened
- Planul premeditat de distrugere a PSD. Grindeanu și Paul Stănescu – executanții din interior