Regatul Unit va trebui să-și asume efectele Brexit-ului

Angela Merkel a anunțat sâmbătă că Regatul Unit va trebui „să-şi asume consecinţele” unei relaţii economice mai puţin puternice cu UE la finalul procesului de Brexit.
Regatu Unit a ieșit din Uniunea Europeană pe 31 ianuarie 2020 și negociază acum cu Bruxellesul să stabilească o relaţie comercială avantajoasă cu blocul european la sfârşitul perioadei de tranziţie ce se încheie la sfârşitul anului.
La 1 iulie, Germania va prelua pentru șase luni președinția Consiliului UE.
„Trebuie să renunţăm la ideea că noi suntem cei care definim ceea ce va dori Regatul Unit. Regatul Unit este cel care defineşte şi noi, în calitate de UE cu 27 de membri, vom veni cu răspunsul potrivit. Dacă Regatul Unit nu vrea o reglementare comparabilă cu cea a UE în materie de mediu, de piaţă a muncii sau de norme sociale, relaţiile noastre vor pierde în intensitate”, a subliniat Merkel.
UE negociază în prezent fondul de relansare de 750 de miliarde de euro destinat să sprijine ţările europene cele mai afectate de consecinţele pandemiei de coronavirus.
- Maia Sandu invită firmele românești să investească în Republica Moldova, dar cu riscuri majore
- Controalele ANPC s-au transformat într-un spectacol al opulenței: Piedone cu cizme de 624 de euro
- Șefa UPU de la Spitalul Județean Constanța dată afară pe motiv că „e nevoie de un bărbat” pentru funcție: un abuz flagrant de discriminare!
- Cererea americană de ouă din România respinsă din cauza reglementărilor UE
- Economia României în pericol: Inflația și concedierile amenință industriile auto și conexe