Opinii

Războiul fabricat

SunTzu a spus :”Războiul este o problemă de importanță vitală pentru un stat, o problemă de viață și de moarte, calea care duce spre supraviețuire, sau spre dispariție.”

O chestiune de viață și de moarte nu poate fi întinsă pe intervale de timp prea lungi pentru că va duce la pieire si pagube mari.

 Există cinci factori care definesc războiul și ordinea lor este foarte importantă: Moralul, vremea , terenul, generalul și doctrina. În situația Rusiei și a Ucrainei putem observa clar cum moralul se pierde  pentru că operațiunile devin extinse, vremea devine din ce în ce mai imposibil de anticipat, deoarece vremea este un factor ce poate fi prognozat cu o oarecare precizie pe perioade scurte de timp. Ucraina izolează orașele, distruge podurile și astfel terenul devine nefavorabil pentru ruși pentru că sunt nevoiți să intre în lupte de gherilă pentru că nu își pot deplasa artileria în interiorul orașelor, generalii devin din ce în ce mai supuși presiunilor suveranului(Putin), iar ordinele cel mai probabil vin tocmai de la Putin(suveranul) și cel mai evident lucru este lipsa doctrinei care nu a existat niciodată în partea armatei Ruse spre deosebire de Zelensky care are o doctrina puternică, își ține oamenii motivați  atât rămânând alaturi de ei cât și remunerația financiară extrem de bună.

A ținut cont de teren foarte bine și a fortificat orașele importante, iar vremea pare să fie în favoarea lui, el fiind generalul suprem al armatei Ucraeniene, a cărui doctrină pare a fi una foarte bine înrădăcinată în mințile și sufletel oastasilor săi, doctrina fiind naționalismul extrem de care a dat dovada chiar înainte de începerea acestui război fabricat.

De ce războiul din Ucraina este un război fabricat?

Războiul are că scop obținerea victoriei și profitul maxim fară pagube și fară epuizarea efectivelor și artileriei. În momentul în care operațiunile devin extinse și pagubele sunt mari, visteria lui Putin se golește și terenul lui Zelensky se distruge. Nu exista niciun beneficiu nici pentru unul nici pentru celalalt chiar daca Zelensky primește donații și Putin sancțiuni, Zelensky va avea nevoie de timp să repare pagubele și Putin vă avea nevoie de timp să își recupereze investiția.

Nimeni nu căștiga dintr-un război decât cei care îl finanțează!

Pentru a înțelege mai bine războiul, trebuie să luam mereu urma banilor. Fară dar și poate scopul războiului este profitul. Operațiunile extinse și pagubele uriașe cu siguranță nu duc la profit nici pentru atacator și clar nici pentru cel atacat. Cel mai curios lucru este implicarea familiei Rothschild în Ucraina dar și existența unor biolaboratoare finanțate de SUA care au devenit un subiect foarte important în ultimele zile, vehiculandu-se că acolo s-ar produce viruși pentru anumite categorii de persoane pentru Big Pharma.

 Am văzut foarte clar cine este Big Pharma în ultimii doi ani și ce tertipuri folosește. Adevăr sau minciuna, niciodată nu vom ști ce este cu adevărat în gaura șarpelui, dar o putem vedea și putem să ne dam seama ce este. 

În viață exista o regulă foarte clară pe care cu toții o știm foarte bine: Cine se scuză se acuză!

Dacă scuzi un genocid cu o lege într-un moment de atrocitate extremă precum psihoza COVID și vii cu o variantă de istorie cosmetizată pe care o implementezi în școli, atunci oare cu ce avem de a face? Cu victime? Cu agresori? De ce România a votat o lege antisemit chiar într-un moment atât de fragil pentru întreagă omenire într-o țară care chiar nu are probleme cu antisemitul? Cine poate știi ce se afla în gaură de șarpe?

Un alt aspect foarte interesant este demiterea Procurorului General al Ucrainei care ar fi anchetat afacerile familiei Biden în Ucraina și modul în care este folosit wikipedia pentru a se scuza și a cosmetiza situația sub forma unei teorii ale conspirației cum bine ne-am obișnuit.

Curios câte secrete ies la suprafață din tot acest război fabricat. Problema cea mai mare e că exact cei în care am avut încredere și au spus că nu ne dezinformează ne-au dezinformat și manipulat cel mai mult. Suntem într-un moment de cotitură în care nimeni nu mai are încredere în nimeni datorită bulei de minciuni creată de mass-media mincinoasă cu mulți urmăritori.

Cine ne minte odată ne va minți de fiecare dată când va avea ocazia. Năravul din fire n-are lecuire.  Atât pandemia cât și războiul ne-a demonstrat încă odată că cei ce au strigat conspirație au fost însăși conspiraționistii desconspirați. Lecția pe care cu toții am învățat-o din acest haos ghidat ne-a dat o misiune clară pentru viitor: Să punem mereu la îndoială totul!

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button