Știrile 60m.RO

Război în Ucraina. Locotenent-colonel rus, capturat de armata ucraineană: purta șosetele și chiloții armatei ucrainene

Brigada ucraineană 128 de Asalt Montan Zakarpattia a capturat un ofițer de stat major de rang înalt al Armatei 58-a de Arme Combinate a Rusiei, relatează Ukrinform.

„În timpul luptei cu armata rusă, membrii Brigăzii 128 de Asalt de Montan l-au capturat pe șeful grupului de informare și contracarare psihologică a unității militare 47084 a armatei ruse”, informează luptătorii Brigăzii, într-o postare pe Facebook.

Imaginile care însoțesc postarea arată că este vorba despre Alexander Olegovich Koshel, născut la data de 5 aprilie 1982, număr personal – F-905994, grad militar – locotenent colonel.

Conform informațiilor de până în prezent, imediat după ce Koshel a fost capturat, rușii au desfășurat forțe semnificative în încercarea de a-l elibera. În special, acestea au ridicat de la sol avioane, care au tras asupra militarilor ucraineni.

„Nimeni nu a fost rănit (în urma atacului forțelor inamice – n.r.). Captivul a fost dus într-un loc sigur (…)”, au spus militarii Brigăzii 128

Ucrainenii au avut o mare surpriză când l-au dezbrăcat și au constatat că purta chiloți și șosete ale armatei ucrainene.

Forțele ucrainene explică încercările disperate ale rușilor de a-l elibera pe prizonier prin faptul că Koshel menținuse un contact direct cu Mihail Zusko, comandantul Armatei 58 Combinate a Federației Ruse, căruia îi făcuse personal rapoarte zilnice.

„În prezent, Koshel depune mărturie în fața agenților noștri de de contrainformații”, a mai spus sursa citată, scrie Realitatea.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button