Război în toată regula între Marcel Ciolacu și Traian Băsescu: ”Faceți un bine acestei țări și demisionați”

Conflictele dintre premierul Marcel Ciolacu și fostul președinte Traian Băsescu s-au intensificat, ajungând la un nou nivel de agresivitate, după un schimb aprins de replici pe rețelele sociale, în care au fost aduse acuzații personale, atacuri legate de trecutul comunist și referiri la crizele economice din trecut și prezent.
Conflictul dintre Marcel Ciolacu și Traian Băsescu a atins un nou nivel de intensitate după un schimb aprins pe rețelele sociale, în care cei doi s-au atacat personal și politic. Totul a început când Băsescu a cerut demisia lui Ciolacu, acuzând guvernarea actuală de eșec economic și multiple crize. Fostul președinte i-a transmis un mesaj premierului în care îl sfătuia să-l consulte pe Emil Boc despre criza economică din perioada 2008-2011 și să își dea demisia din funcție, spunându-i: „Înțelegeți că din incompetenta faceți mult rău țării și oamenilor.”
În replică, Marcel Ciolacu l-a numit pe Băsescu „turnător ordinar” și l-a acuzat de ipocrizie și de „lipsă de rușine” atunci când vorbește despre datorii și economie. „Tu nu mai ești bun nici să le arăți oamenilor cum se prepară whisky-ul cu gheață. Un rebut politic scos în față de frații lui de arme, să mai agite românii în campanie,” a scris Ciolacu pe Facebook. În același mesaj, premierul a subliniat că Băsescu a avut o „familie la pușcărie” și l-a atacat pentru crizele economice și politice din timpul mandatului său, inclusiv pentru „tăierea pensiilor și salariilor românilor” și „creșterea TVA-ului la 24%”.
Traian Băsescu a continuat atacurile, acuzându-l pe Ciolacu de eșecuri în guvernare și i-a cerut să își dea demisia, afirmând că „singurul lucru pe care domnul Ciolacu îl mai poate face pentru țară este să demisioneze.” Băsescu a continuat să critice guvernul USL, afirmând că România se află într-o „criză multiplă” și că nu se simte nicio conducere clară. Cele două schimburi de replici au scos în evidență tensiunile politice dintre cei doi și dezvăluie conflictele nerezolvate din trecutul recent al politicii românești.