Politică

Război în PNL: Florin Roman va fi dat afară din Guvern

Într-o întâlnire cu premierul Nicolae Ciucă, ministrului Cercetării și Digitalizării, Florin Roman, i s-a solicitat să-și clarifice situația cu privire la lucrarea de disertație pentru care există dovezi publicate în presă că ar fi plagiat, au declarat surse guvernamentale. Ministrului i s-a solicitat să clarifice lucrurile într-un termen cât mai scurt, iar prin clarificare premierul s-ar fi referit la prezentarea demisiei de onoare, în caz contrar Roman urmând să fie remaniat, au mai precizat sursele citate.

Potrivit surselor, ministrul i-ar fi spus premierului că nu ar fi vorba despre un plagiat în lucrarea de disertație, ci de reproducerea unor definiții.

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Florin Roman, și-a plagiat lucrarea de disertație la master, susținută la Facultatea de Psihologie a Universității Titu Maiorescu, în 2012, a scris săptămâna trecută Libertatea. Publicația a relatat că a primit de la ministru 10 pagini din lucrare, care sunt identice cu paginile dintr-un suport de curs din anul universitar 2007-2008 de la Universitatea Politehnică Timișoara, semnat de profesorul Constantin-Dan Dumitrescu.

Contactat de ziarul citat, ministrul a spus: “dacă asta e iar o altă mare problemă…” și a cerut “îngăduință” pentru că are de lucru la PNRR.

Ulterior, Roman a afirmat că respinge “acuzația nefondată de plagiat a unui suport de curs care nu a fost publicat ca lucrare științifică”.

Libertatea a scris că demnitarul i-a trimis cele 10 pagini după cum el însuși promisese, după ce a constatat că nu găsește lucrarea despre “Teoria sistemelor Informaționale”, pe care o menționase în CV. El a trimis paginile pentru a arăta că s-a ocupat serios de domeniul “teoriei sistemelor”. Potrivit publicației, pasaje din lucrarea de master, căutate pe Google, duc la o lucrare a profesorului Dumitrescu de la Universitatea Politehnica din Timișoara.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button