Rareș Stan – procurorul fraților Tate ar putea fi cheia războiului dintre Trump și Soros
Rareș Stan pare a fi legătura dintre mai multe evenimente cu implicații în lupta dintre conservatori și globaliști. Frații Tate au dispărut din social media la începutul anului 2022, pentru că făceau propagandă conservatoare. Concomitent, în aprilie 2022 DIICOT a descins la reședința acestora din România. În decembrie 2022, într-un nou dosar au fost arestați, relatează Lumea Politică.
Elon Musk publica atunci un mesaj criptic care a fost considerat unul de susținere pentru frații Tate. Procurorul care i-a plasat în arest pe anglo-americani poate fi considerat apropiat de rețeaua Soros, iar acțiunile sale ulterioare întăresc această idee. Vă prezentăm o poveste captivantă despre cazul care ar putea să arate până unde merge războiul dintre curentele conservator și progresist la nivel mondial.
- Un procuror numit de Traian Băsescu, președintele care l-a introdus pe Soros în Guvern prin Monica Macovei.
- Același procuror, debutant, deschide dosarul Colectiv care duce la căderea Guvernului Ponta.
- Tot procurorul respectiv este selectat pentru pregătire externă la o structură care se intersectează cu ONG-urile lui Soros
- Același procuror descinde la AUR și paralizează activitatea partidului înainte de alegerile europarlamentare într-un dosar care nu s-a finalizat de nici până acum.
- Este vorba despre procurorul care a deschis trei dosare pentru frații Tate, iar la arestarea lor a obținut o reacție criptică din partea lui Elon Musk.
- Aparent, în SUA, problemele lor cu rețelele sociale au fost cauzate de propaganda conservatoare care a deranjat democrații.
- Declarația ministrului de Externe, Emil Hurezeanu, că SUA fac presiuni pentru frații Tate capătă o nouă dimensiune.
Procurorul Rareș Stan, „călăul” fraților Tate
Frații Tate sunt acuzați de viol și de faptul că ar fi obligat mai multe persoane să facă video-chat. Primul dosar nu a fost consistent, iar judecătorii nici nu au catadicsit să-i aresteze pe cei doi. Al doilea dosar părea la fel de subțire. Marile semne de întrebare erau legate de faptul că o parte din fetele considerate de procurori „victime” îi vizitau pe Tristan și Andrew Tate în arest și le duceau pachet cu alimente.
Procurorul Rareș Stan, până atunci necunoscut publicului, devenea eroul care punea capăt dominației on-line a anglo-americanilor. El face parte din generația de procurori fabricată de Traian Băsescu și de trimisul lui Soros în România, fostul ministru al Justiției, Monica Macovei. Pe 4 februarie 2013, prin Decretul nr. 171, Traian Băsescu îl numea pe Stan procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 2 din București. Făcea parte din lotul de 121 de judecători și 67 de procurori aruncați în câmpul tactic al justiției de fostul șef de stat.
După nici doi ani de activitate, Rareș Stan era deja avansat la Parchetul Tribunalului București. Avansarea rapidă l-a pus în poziția ca la scurt timp de la intrarea în magistratură să investigheze unul dintre cele mai controversate dosare din România.
Dosarul debutantului care a doborât Guvernul Ponta
Cu numai doi ani de activitate în spate, procurorul intrat în magistratură în 2013 ancheta în 2015 dosarul incendiului de la clubul Colectiv. Promovarea rapidă a lui Rareș Stan de la parchetul judecătoriei Sectorului 2 la Tribunal este greu de înțeles. Mult mai greu de înțeles este cum a fost el desemnat procuror în dosarul „Colectiv”. Practic, o catastrofă cu zeci de morți și sute de răniți era dată pe mâna unui magistrat cu numai doi ani de experiență.
Rareș Stan a deschis investigația pe data de 31 octombrie 2015. A doua zi, încurajați de latura politică a dosarului penal, au loc manifestații la București, iar pe 4 noiembrie guvernul Ponta demisionează.
Atunci are loc și celebra declarație a președintelui Klaus Iohannis care a spus „A trebuit să moară oameni ca să schimbăm Guvernul”. Declarația a alimentat teorii ale conspirației legate de faptul că incendiul a fost planificat. Teoriile au la bază faptul că incendiul s-a propagat cu o rapiditate pe care cercetarea preliminară a procurorului Rareș Stan nu a reușit să o explice.
Rareș Stan – legături cu rețeaua Soros?
Nu există un CV oficial al procurorului Rareș Petru Stan. Am încercat să reconstituim activitatea acestuia pe baza aparițiilor sale publice și a documentelor extrase din surse deschise. Prima informație este că în 2008, Stan a încercat fără succes să intre în magistratură.
Rareș Stan a picat examenul organizat de Ministerul Justiției pentru că a obținut o rușinoasă notă 3,63 la Drept Civil fără să exceleze la alte materii. În 2010 devine auditor în justiție și după doi ani de zile dă examenul de capacitate organizat în perioada respectivă pentru a deveni magistrat.
În 2013 este numit procuror la Parchetul Judecătoriei Sectorului 2, iar în 2015 este avansat la Parchetul Tribunalului București. La numai câteva luni de la avansare, Stan era selectat de către Institutul Național al Magistraturii pentru a participa la programe finanțate de European Judicial Training Network.
Nu știm exact care sunt proiectele la care a participat Stan în cadrul acestei organizații. European Judicial Training Network este fondată de Uniunea Europeană. Instituția apare, în rapoartele INM ca partener alături de Freedom House sau Open Society, fundațiile patronate de miliardarul George Soros. De altfel, mai multe organizații partenere ale EJTN au în comun programe sau studii cu ONG-urile finanțate de Soros.
Spre exemplu, participarea reprezentanților din Republica Moldova la manifestările EJTN, nefiind decontabile din fonduri UE au fost decontate prin, de acum celebrul, USAID.
Procuror în dosarul care a dat start-ul loviturii de stat
Rareș Stan a revenit în atenția publicului din nou în 2024. El a fost procurorul care cu numai câteva zile de alegerile europarlamentare a ridicat întreaga echipă administrativă a principalului partid de opoziție, Alianța pentru Unirea Românilor.
Într-un dosar referitor la falsificarea semnăturilor pentru fostul soț al Dianei Șoșoacă, procurorul a sechestrat și tehnica de calcul de la sediul AUR și l-a lăsat pe președintele partidului fără telefon mobil.
Dosarul, care nu a mai avut nicio finalitate până în momentul de față a paralizat activitatea AUR chiar înainte de alegerile euro-parlamentare și locale din 2024. Momentul este considerat unul de început al loviturii de stat. După descinderile de la AUR a urmat suspendarea candidaturii pentru Diana Șoșoacă, iar în final anularea alegerilor prezidențiale.
O succesiune de informații care întăresc ideea unei confruntări Trump – Soros
La arestarea fraților Tate o serie de influenceri din Statele Unite au reacționat în spațiul public. Aparent, peste ocean, problemele lor cu cenzura de pe platformele digitale fuseseră dictate de democrați care erau deranjați de impactul propagandei conservatoare a celor doi.
Chiar atunci când frații erau arestați, Elon Musk publica pe platforma pe care o deține un mesaj legat de „evadarea din matrice”. Teza Matrix fiind una predilectă pentru Andrew Tate care a și redistribuit mesajul.
Cel mai cunoscut mesaj legat de arestarea lui Andrew și Tristan Tate a venit din partea lui Elon Musk a doua zi.
„Uneori este mai bine să faci pizza acasă” a scris Musk pe X la o zi după arestarea fraților Tate. El făcea referire la faptul că aceștia publicaseră înainte de arestare un video în care cereau expres ca o cutie de pizza să nu fie reciclată ca urmare a unui conflict cu activista de mediu Greta Thunberg.
Elon Musk este acum parte a administrației Trump din poziția de șef al DOGE, structura care a tăiat fondurile USAID, partener guvernamental al lui George Soros în timpul administrației democrate.
Emil Hurezeanu, ministrul de Externe al României susținea că a discutat cu Richard Grenell, trimisul lui Trump la Munchen despre „interdicțiile impuse fraților Tate”. Informația a fost vehiculată și de Financial Times.