Opinii

Rareș Bogdan nu vrea să mai pună batistuța pe țambal

Cel mai mare luptător din gură pe care l-au dat plaiurile mioritice, de la onorabilul domn Nae Cațavencu încoace, Rareș Bogdan pre numele lui, e negru de supărare. Și de trei zile-ncoace, gura nu-i mai tace, mai ceva ca oaia năzdrăvană din balada Miorița. Mereu are ceva de criticat. Mai deunăzi, cerea să fie interzis partidul AUR, fiindcă ar fi extremist, acum vreo două zile i s-a adresat, pe un ton de pupincurist care a rămas fără buci de pupat și e la un pas de sevraj, președintelui francez Macron, implorându-l să ne bage și pe noi în spațiul Schengen – deși, la câte belele are franțuzul pe cap cred că ne-ar băga cu drag în altă parte… Iar ieri, ce să vezi, i s-a pus pata lui Răreșelul și pe partenerii de coaliție din PSD. „PSD trebuie să înțeleagă că dacă vrea să meargă mai departe cu noi, trebuie să ne respecte, să mergem împreună, nu să puncteze în spațiul public care e mai șmecher. Nu există cine e mai șmecher. Nu merge că unul e șmecherul și celălalt are doar costurile. M-au deranjat și pozițiile lor pe criza energetică. Problemele sunt ale românilor, aici nu poate să câștige PNL sau PSD”, a declarat europarlamentarul, amenințând totodată că, dacă PSD mai privește PNL ca pe un frate mai mic și mai prost (ceea ce, trebuie să recunoaștem, cam așa e!) coaliția se va rupe într-un an.

De când zbiera prin studiouri împotriva lui Dragnea, fără să știe că într-o zi va ajunge să se pupe pe gingii cu urmașii lui din PSD, nu l-am mai văzut așa de cătrănit pe Răreșelul. Nu știu ce-o fi pățit, săracul! Ori n-a mai găsit strugurel roz prin buticurile din Bruxelles, ori n-a mai prins programare la mani-pedi, altfel nu-mi explic! Cert este că în ultima săptămână, de când cu facturile la energie, tensiunile dintre PNL și PSD au atins un punct critic. Iar protagoniștii acestui conflict mocnit, în loc să-și suflece mânecile și să se pună pe treabă, pentru români, și-au scos rufele murdare și-au început să le spele în văzul lumii. Pentru că, după ce-a ieșit Răreșelul să-i acuze pe pesediști că fac pe șmecherii, s-a trezit și Marcel Ciolacu, azi-noapte, să-i dea replica. Nu față în față, că la ora aia Răreșelul probabil făcea nani cu plușul preferat, ci printr-o postare pe Facebook: „Am înțeles că Rareș Bogdan a pus batistuța pe globul de cristal și a văzut că se va rupe coaliția peste un an. Hai să îi curmăm suferința! Cer mâine de urgență o ședință a coaliției, pentru că PSD nu răspunde de trecut și a venit la guvernare să construiască pentru oameni. PNL a rămas captiv în paradigma coaliției cu USR, când se războiau cu tănculețe pe covoraș. Românii au alte așteptări! PSD va rămâne principalul partid concentrat pe problemele reale ale românilor din această guvernare!”

Citește și: VIDEO: Legăturile lui Rareș Bogdan cu mafia UDMR și investițiile guvernului maghiar în Transilvania

PSD joacă tare: știe că PNL e obligat să guverneze alături de el, fiindcă altfel dispare mai devreme de 2024 (când o să dispară oricum), ba unde mai pui că mai riscă și Plăvanul de la Cotroceni să fie suspendat. Carevasăzică, la ora asta Ciolacu are în mâini pâinea și cuțitul guvernării, așa că-și poate permite să-l ia la mișto pe cocalarul pensat Rareș Bogdan. Pesediștii sunt șulfe bătrâne și și-au dat seama că, pe fondul crizei energetice, riscă să piardă procente cu duiumul. Deja ei au început să o dea cotită și să fugă de răspundere: șeful de la ANRE, pus de PSD, a zbughit-o prin Republica Dominicană, la plajă, chiar în ziua când s-a dublat prețul gigacaloriei pe români, iar PSD înțelege azi că a ajuns să deconteze, în solidar cu PNL, dezastrul inițiat de drojdierul Cîțu – iar asta se vede deja în scăderea pesediștilor în sondaje. E firesc deci ca Marcel Ciolacu să meargă acum pe principiul „ori la bal, ori la spital”, și să amenințe că, dacă nu primește tot, ca „principalul partid”, iese de la guvernare. Cu cât zbiară mai mult trompeta cu batistuță apretată și pantofi cu scârț numită Rareș Bogdan, cu atât șandramaua coaliției se zguduie mai mult. De fapt, dacă stăm să privim nițeluș în trecut, vedem că tot Răreșelul a pus paie pe foc când a izbucnit scandalul dintre USR și PNL și când se declara „șocat de iresponsabilitatea USR”. Acum, povestea pare să se repete, cu PSD. Bravo, Răreșelule, dă-i înainte, ai mână bună la făcut praf coaliții! Căci ce le-am putea dori noi, românii, plătitori de taxe și facturi dublate, guvernanților care se ceartă pe ciolan, decât tradiționalul „întărâtă-i, drace, că nouă ne place!”

Citește și:

Factura la electricitate bagă CFR în FALIMENT

Trădare în coaliția PSD/PNL: Rareș Bogdan îi cere demisia lui Rafila

George Simion: socrul lui Rareș Bogdan asociat cu un spion maghiar condamnat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button