Politică

Raluca Turcan refuză să îşi dea demisia: A avizat “azile ale groazei”

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a reacţionat, luni, la remarcile purtătorului de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, că şi ea ar trebui să demisioneze, pe motiv că a fost una dintre persoanele care au avizat “azile ale groazei”.

Mai exact, Turcan a susţinut, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că, “la momentul acreditării centrului din Voluntari toate lucrurile erau în regulă din punctul de vedere al formalităţilor legale”.

“Semnarea acreditării este o cerinţă administrativă şi o obligaţie legală, dacă sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege. Sunt acreditaţi peste 5.500 de furnizori de servicii sociale publice sau private la nivel naţional (pe an sunt de ordinul sutelor)”, a continuat ea.

De asemenea, Turcan a precizat că “oricine intervine pentru a acoperi nereguli în activitatea unor astfel de centre, pentru a ascunde nerespectarea obligaţiilor în derularea activităţii, sau pentru a bloca aflarea adevărului, trebuie să plătească”.

“Sunt ferm convinsă că ancheta va scoate la iveală cine se face vinovat de astfel de lucruri şi că făptuitorii vor fi pedepsiţi”, a adăugat ministrul Culturii.

Reamintim că, luni, după şedinţa conducerii PSD, Romaşcanu i-a cerut Ralucăi Turcan să facă un pas în spate pe motiv că, în timpul mandatului său de ministru al Muncii, a acreditat unul dintre “azilele groazei” din Voluntari.

“Cred că şi doamna Turcan, fiind una din persoanele care au avizat azile ale groazei, ar trebui să facă un pas în spate, este un gest de demnitate politică. Nu o acuz pe doamna Turcan că ar fi făcut ceva direct, care să influenţeze direct activitatea acelor aşezăminte, dar şi-a asumat să avizeze un azil care s-a dovedit a fi al groazei la sfârşit”, a declarat Romaşcanu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button