Politică

Raisa Enachi (AUR), apel către autorități pentru investiții în infrastructură. România ar putea pierde trenul dezvoltării economice

Raisa Enachi, deputată AUR de Vaslui, consideră că lipsa de interes a decidenților politici de a finanța masiv proiectele de infrastructură reprezintă o piedică în calea dezvoltării României. Infrastructura subdezvoltată este o problemă care a rămas fără răspuns, deși peste 75% dintre români consideră că investițiile în acest domeniu sunt absolut necesare pentru dezvoltarea sustenabilă a economiei.

România are nevoie de investiții masive în domeniul infrastructurii, începând cu cea rutieră și încheind cu rețeaua de alimentare cu apă și canalizare, a punctat Raisa Enachi într-o declarație de presă. Cine este de vină pentru starea dezastruoasă în care se află infrastructura rutieră din țara noastră? Un posibil „vinovat” de această situație este CNAIR, dar și Ministerul Transporturilor, instituții al căror management defectuos blochează orice proiect important, de pildă, autostrada A10, cu termen de finalizare încă din 2016. Din cauză faptului că astfel de lucrări sunt tergiversate, Transilvania este în continuare izolată de restul Europei pentru nu există o legătură lipsă între Banat și Sibiu. La categoria proiecte nefinalizate intră și tronsonul de autostradă Pitești-Sibiu, care are puține șanse de a fi finalizat în următorul deceniu din cauza intereselor de grup și clientelare ale guvernanților, punctează deputata.

Aceasta a subliniat că AUR este singurul partid care înțelege rolul important pe care îl are infrastructura în dezvoltarea economică a României și a făcut apel către autorități să aloce sumele necesare pentru a-și atinge obiectivele în acest sector strategic.

„Dispunem de resurse financiare semnificative din partea PNRR, a fondurilor structurale europene și a bugetului național. Sunt suficiente câteva miliarde de euro pentru a îndeplini obiectivele urgente care trebuie atinse, altfel, România ar pierde pentru totdeauna trenul dezvoltării economice.

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) susține și va continua să sprijine toate măsurile de dezvoltare economică a României. Să nu pierdem timpul prin nepunerea în aplicare a unor soluții adecvate și fezabile pentru dezvoltarea infrastructurii din România și implicit pentru cetățenii acestei țări”, a declarat deputata AUR.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button