Politică

Rafila nu se grăbește cu desființarea CNAS

Reorganizarea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) presupune elaborarea mai multor acte normative și un „drum” de parcurs. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, este reticient cu privire la reorganizarea CNAS care i-a fost cerută de premierul Marcel Ciolacu. Ministrul crede că este nevoie de un mediu concurențial pentru îmbunătățirea serviciilor medicale.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, se arată reticient cu privire la cererea premierului Marcel Ciolacu de a reorganiza Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS). El a declarat că un astfel de proiect presupune muncă și elaborarea mai multor acte normative, iar nu o singură decizie care să fi fost luată deja. Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut lui Alexandru Rafila să demareze un set de norme care să ducă la schimbări profunde la nivelul CNAS în vederea eficientizării activității acestei instituții.

Rafila a vorbit despre înființarea unui mediu concurențial, care ar putea duce la îmbunătățirea servicilor medicale.

„Da, trebuie să discutăm despre modul de organizare a serviciilor sau de decontare a serviciilor şi opinia mea este că întotdeauna concurenţa este binevenită. De exemplu, în Israel există patru case de asigurări de sănătate, toate sunt publice, nu sunt case private. O astfel de situaţie concurenţială poate duce la îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale”, a spus Alexandru Rafila.

Ministrul PSD a dat exemplu statului Israel, recunoscut pentru calitatea serviciilor medicale, unde există patru case de asigurări de sănătate de stat.

„Discutăm despre chestiuni de principiu, nu discutăm despre amănunte. Ieri mi-a cerut soluţie public. Noi avem pregătite diverse variante şi asta este o decizie care necesită multe acte normative şi nu numai asta, ci şi multă muncă şi profesionalism. Este un drum, nu este o decizie”, a mai afirmat ministrul.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button