Politică

Rafila aruncă vina pe români pentru eșecul campaniei sale cu pastila de iod

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a declarat luni, despre distribuirea pastilelor de iod către populaţie, că nu este vorba de eşecul unei campanii ci este vorba de o mentalitate, pentru că noi, întotdeauna, nu avem o mentalitate de prevenţie, în general. 

”Nu e vorba de eşecul unei campanii, este vorba de o mentalitate. Noi, întotdeauna, nu avem o mentalitate de prevenţie, în general, ea nu este un eşec al unei campaniii. Noi suntem datori, ca şi stat, nu neapărat ca minister al Sănătăţii, să asigurăm câteva produse care pot fi utilizate într-o situaţie specială. Faptul că noi suntem pregătiţi şi vedeţi că se întâmplă în multe alte ţări acelaşi lucru, se procură, sau se produce iodură de potasiu, se distribuie populaţiei”, a spus ministrul.

El a arătat: ”Noi nu putem să eludăm legea şi să eliberăm fără prescripţie medicală un produs care este în categoria produselor care se eliberează cu prescripţie medicală”.

”Cred că o mai mare responsabilitate, atât din partea medicilor, a populaţiei, o înţelegere mai clară a contextului în care ne găsim în momentul de faţă va duce în timp la schimbarea acestei situaţii”, a mai afirmat Rafila.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button