Rafila anunță că majoritatea spitalelor vor avea secții COVID

Distribuie acest articol!

Deputatul PSD, Alexandru Rafila, avertizează într-o declaraţie acordată News.ro, că împărţirea spitalelor în Covid şi non-Covid nu mai este de actualitate, pentru că ne apropiem de 1.300 de oameni internaţi la ATI şi multă disponibilitate nu mai există. În plus, la Institutul Matei Balş sunt 120 de paturi în minus, pentru că pavilionul care a ars este gol, subliniază medicul. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovam afirmă că luni va fi gata Ordinul care prevede spitale în plus, cu circuite mixte.

“Planul B este planul pe care îl aplică toate ţările din Uniunea Europeană, mai puţin noi, respectiv ceea ce discutăm de luni de zile, regândirea sistemului de asistenţă medicală pentru pacienţii Covid, încât să existe zone dedicate pentru aceşti pacienţi în majoritatea spitalelor, şi trebuie rezolvat şi cu accesul pacienţilor care au şi alte patologii, la servicii medicale. Această împărţire în spitale Covid şi non-Covid care a fost potrivită în primele luni ale pandemiei, când eram mai puţin pregătiţi, mai puţin adaptaţi situaţiei şi personalul medical, evident, nevaccinat nu mai este de actualitate.Trebuie rapid organizat acest lucru, discutăm de câteva luni despre această situaţie. 

La Matei Balş, de exemplu, capacitatea este redusă din cauza incendiului care a avut loc în ianuarie.La Matei Balş sunt foarte multe persoane în unităţile de primiri urgenţe, avem acolo 120 de paturi mai puţin, acel pavilion care a ars era unul dintre cele mai importante, era şi cel mai mare, era aproape plin şi atunci când s-a produs incendiul, acum este gol. Au ajuns la limită toate aceste spitale, în secţiile de terapie intensivă observaţi că, în ciuda faptului că numărul mediu de cazuri este jumătate faţă de cât era în noiembrie, numărul de persoane internate la ATI este similar cu cel înregistrat atunci, ne apropiem de 1300 de persoane internate la ATI şi, în mod evident, multă disponibilitate nu mai există.  

Cred că mai este o soluţie care ar trebui implementată, la nivelul fiecărui judeţ, toate spitalele care tratează sau vor trata pacienţi infectaţi covid să fie coordonate de un centru judeţean încât aglomerarea unui spital cu pacienţi infectaţi să nu se producă”, a declarat Alexandru Rafila. 


Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: