Social

Radio Reșița – De vorbă cu România frumoasă

În fiecare seară de joi, între orele 21-23 realizatorul emisiunii ”De vorbă cu România frumoasă” Ciprian Demeter, publicist la Cotidianul, lector universitar și specialist în etică și filosofie, vă așteaptă, cu cele mai noi interviuri, dezbateri și păreri pe teme sociale, politice, culturale și artistice, alături de invițati din cele mai diverse domenii.

Nu putem direcționa vântul, dar dacă știm din ce direcție bate, ne putem ajusta pânzele. Alături de noi, pe frecvența 105,6, Radio Reșița, ascultătorii vor afla din ce direcție bate vântul și cum să-și ajusteze pânzele pentru a parcurge, în lung și-n lat, România Frumoasă, într-o discuție deschisă cu cei care au văzut fața frumoasă a României și au contribuit prin munca lor la păstrarea și la dezvoltarea acestei Românii Frumoase.Unul dintre invitații de astăzi este domnul George Grigore, actor, cadru didactic și scriitor. Încă din copilărie a fost fascinat de mistere și cercetare, iar viața i-a oferit șansa să treacă de la misterele pământului, ca membru fondator și Președinte al Clubului de Speologie „Adâncurile” din Câmpina, la misterele sufletului omenesc. Lumina reflectoarelor și arta pedagogică au creat liantul unui om de mare valoare, către sufletele noastre.

Deși, invitatul nostru spunea la un moment dat că marile taine și învătățuri au fost scrise în aur sau în marmură, putem spune fără putință de tăgadă, că deși cărțile sale au fost scrise pe hârtie conțin multe taine pe care le-am primit cu multă bucurie în viețile noastre. Și dacă tot am vorbit despre taine, alături de noi, în această seară se află și Mihai Popescu, licențiat și doctor în litere, de al cărui nume se leagă traducerea în anul 2006 a bestseller-ului The Secret. The Secret este o carte care a schimbat viața oamenilor din întreaga lume, iar meritul invitatului nostru din această seară este acela că a adus această taină și în experiențele de lectură ale românilor.

A tradus, de asemenea, 145 de cărți, este co-autor al Enciclopediei Armatei Române și invitat permanent al postului Nașul TV al unei emisiuni pe teme istorice, iar, cu siguranță, activitatea de 38 ani desfășurată la Biblioteca Militară Națională poate sta mărturie pentru faptul că multe taine pot fi aflate din cărți, dar și pentru faptul că, de cele mai multe ori, cărțile sunt singurele surse de cunoaștere într-o eră care își schimbă dinamica atât de repede.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button