Internațional

Putin vrea să facă gazoduct spre Pakistan

Rusia poate furniza gaze Pakistanului, având o parte din infrastructură pregătită, a declarat președintele rus Vladimir Putin la o întâlnire cu premierul pakistanez Shahbaz Sharif, în marginea summitului SCO de la Samarkand, adăugând totuși că există o problemă de stabilitate în Afganistan. .

„Problema este despre aprovizionarea cu gaze prin conducte din Rusia către Pakistan, ceea ce este posibil, ceea ce înseamnă că o parte din infrastructură a fost deja creată, adică Rusia, Kazahstan, Uzbekistan. Trebuie să rezolvăm problema afgană”, a spus Putin.

„Desigur, există probleme legate de stabilitatea politică, dar având în vedere relațiile noastre reciproc bune cu poporul afgan, sper că și această problemă poate fi rezolvată, mă refer la influența Pakistanului asupra situației din țară”, a adăugat el.

În general, Moscova și Islamabad au alte proiecte foarte interesante și ambițioase, în special în sectorul energetic, a menționat președintele rus. El a menționat și proiectul Pakistani Stream, care sugerează crearea unei infrastructuri pentru aprovizionarea cu gaze naturale lichefiate.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button