Internațional

Putin: Viitorul Rusiei depinde în mare măsură de Arctica

Viitorul Rusiei depinde în mare măsură de Arctica, dar regiunea polară trebuie curățată de toate deșeurile acumulate în primul rând, a declarat luni președintele rus Vladimir Putin.

„[Mikhail] Lomonosov obișnuia să spună că viitorul Rusiei depinde de Siberia și astăzi putem spune fără nicio exagerare că viitorul Rusiei depinde în mare măsură de Arctica și de tot ceea ce are legătură cu această regiune”, a subliniat Putin în discursul său adresat participanților la forumul de mediu din Kamchatka, în Orientul Îndepărtat al Rusiei.

„Rusia revine în zona arctică din punct de vedere al economiei, al apărării și al prevenirii situațiilor de urgență”, a menționat președintele, adăugând că Federația Rusă va continua construirea infrastructurii Ministerului pentru Situații de Urgență și a Rutei Mării Nordului și va continua munca la proiecte majore. proiecte economice, inclusiv în domeniul energiei.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button