Putin poate ocupa o țară, dar nu poate înfrânge un popor
Ajuns la vârsta la care 7,62 nu mai reprezintă decât cel mult calibrul puștii, andropauzatul Putin suferă enorm din cauză de nema putirința. Ce-i drept, el a fost toată viața un suferind, încă din copilăria de sărac din Leningrad și până la maturitatea de kaghebist frustrat să asiste, neputincios, la destrămarea visului de aur al omenirii, comunismul. Iar astăzi, omenirea trage ponoasele frustrărilor lui, deși, trebuie să recunoaștem, și ea și-a făcut-o cu mâna ei, crezând că poți convinge un urs să fie vegetarian după ce el s-a înfruptat deja din carne de om la Beslan, pe Kursk și în multe alte rânduri. Ce se întâmplă astăzi în Ucraina nu i se datorează exclusiv lui Putin, ci se datorează și curvelor pacifiste din SUA și Europa, care au avut impresia că-l pot ține sub control. Despre foști cancelari ai Germaniei care-i mănâncă astăzi din palmă lui Putin, fiind angajați pe sute de mii de euro la marile concerne de gaz și petrol din Rusia, știm deja că sunt niște vânduți. Dar nu m-ar mira să aflăm, peste ani, că până și respectabila doamnă Merkel a fost ceva răspândacă, guristă sau măcar băgătoare de seamă pe la STASI/KGB în tinerețile ei futeciste, că prea s-a ploconit în fața lui Putin atâția ani.
Așadar, asaltul asupra unei țări independente – Ucraina, în cazul de față – nu este exclusiv opera lui Putin, ci este în egală măsură opera curvelor pacifiste de care vorbeam: acei politicieni occidentali care, bine finanțați de afaceriști aflați mână în mână cu oligarhii ruși, au făcut trafic de influență și au oprit politicul să ia măsurile punitive care se impuneau demult. Să fim bine înțeleși, Rusia nu este la prima acțiune agresivă din istoria ei. Însăși istoria ei este un șir de acțiuni agresive, de rapturi teritoriale, atacuri cu măciuca, sabia sau tancul, împotriva națiilor mai slabe – și nu neapărat și mai slave. Dacă în 2014, Occidentul acționa hotărât, astăzi nu mai asistam la masacrul inocenților în Ucraina, nu mai vedeam copii uciși de rachete, orfelinate și spitale distruse, bătrâni călcați cu tancul de niște brute în uniforme rusești. Dar timp de opt ani, miliardari occidentali s-au făcut că nu văd ce face Putin, dându-i nas lui Ivan, ca acum el să se suie pe Maidan.
Citește și: Zelenski, într-un video din Kiev: „Suntem cu toţii aici şi luptăm pentru independenţă” VIDEO
Iar ticăloșia cu adevărat criminală este că nici azi, în al treisprezecelea ceas, când civilii sunt mitraliați pe străzile Kievului de terorismul rusesc de stat, unele țări occidentale nu par dispuse să pleznească ursul rus peste bot. Dacă Italia și-a pus cenușă în cap, susținând că ar fi dispusă să voteze alungarea Rusiei din programul SWIFT, Germania rămâne la fel de sfidătoare. Annalena Baerbock, ministrul de Externe al Germaniei, adică o panaramă sinecuristă care a plagiat mai mult ca Ponta și Ciucă la un loc, a declarat, senină, că excluderea Rusiei din SWIFT ar face imposibilă susținerea din străinătate a unor ONG-uri care apără drepturile omului și că studenții ruși din străinătate nu vor mai putea să trimită bani bunicilor lor. Vă dați seama? Deci de-aia nu vor nemții să le taie macaroana oligarhilor ruși și să-l facă pe Putin urs mâncător din tomberoane în trei luni: fiindcă, dacă ar face-o și ar exclude Rusia din SWIFT bunicuțele rusoaice, lipsite de bani de la nepoței, nu și-ar mai putea umple samovarul cu ceai… Chiar nu vă e rușine să veniți cu asemenea scuze, curvelor „pacifiste”?
Zilele Ucrainei, ca stat democratic, sunt numărate. Este clar că hoardele rusești o vor cotropi și ocupa. Dar este la fel de clar că ucrainenii nu vor fi învinși. Nu are Putin suficientă ură și suficienți sclavi ca să învingă un popor. Țările au fost cucerite, dar popoarele lor, niciodată. Rușii au mai văzut o dată filmul ăsta, în Afganistan, dar Putin, care pe vremea Afganistanului erau un biet bișnițar prin RDG, probabil doar a vândut bilete la film, dar de văzut nu l-a văzut niciodată. O să aibă ocazia să-l vadă acum, în reluare. Și o să aibă ocazia să vadă că un actor de comedie ca Zelenski poate să fie un om de stat mai bun, mai demn și mai curajos decât toți președinții și premierii statelor occidentale la un loc. Pentru că el singur, dintre politicienii europeni, a înțeles că toți oamenii mor, dar nu toți trăiesc cu adevărat.
Citește și:
France Presse: Sancțiunile americane împotriva Moscovei sunt vagi