Politică

Putin: Anglo-saxonii au organizat explozii pe gazoductele internaționale ale Nord Stream

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că presiunea sancțiunilor asupra Moscovei nu este suficientă pentru anglo-saxoni și au trecut la sabotaj.

„Sancțiunile nu sunt suficiente pentru anglo-saxoni. Ei s-au orientat spre sabotaj, este de necrezut, dar adevărat, după ce au organizat explozii pe gazoductele internaționale ale Nord Stream, care circulă pe fundul Mării Baltice, chiar au început să distrugă infrastructura energetică paneuropeană”, a declarat vineri șeful statului la ceremonia de aderare a patru noi regiuni la Rusia.

„Este clar pentru toată lumea că cel care beneficiază de asta, a făcut asta, desigur”, a subliniat el.

Potrivit președintelui rus, „diktatul SUA se bazează pe forța brută, pe legea pumnului”. „Uneori este împachetat frumos, alteori fără nicio ambalare, dar esența este aceeași – legea pumnului”, a adăugat el.

Putin a continuat că asta explică desfășurarea și întreținerea a sute de baze militare în toate colțurile lumii, extinderea NATO, încercările de a pune cap la cap noi alianțe militare, precum AUKUS și altele. El a atras, de asemenea, atenția asupra faptului că se lucrează intens pentru a crea o legătură militaro-politică între Washington-Seul-Tokyo.

„Toate acele state care posedă sau caută să posede o suveranitate autentică, strategică și sunt capabile să conteste hegemonia occidentală sunt incluse automat pe lista inamicilor săi. Tocmai pe aceste principii sunt construite doctrinele militare ale Statelor Unite și ale NATO, nefiind nimic mai puțin decât dominația totală”, a remarcat el.

Potrivit acestuia, „elitele occidentale își prezintă planurile neocoloniale în mod ipocrit, cu pretenția de a fi pașnice, vorbesc despre un fel de izolare și viclenie similară”.

„Un astfel de cuvânt viclean sare de la o strategie la alta, dar de fapt înseamnă un singur lucru: subminarea oricăror centre suverane de dezvoltare”, a conchis Putin.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button