Știrile 60m.RO

PSD vrea să închidă TikTok în România. „Dați likeuri lui Ciolacu”

PSD și PNL și-au anunțat recent intenția de a iniția legislație pentru interzicerea sau restricționarea platformei TikTok în România, o platformă de social media care se bucură de o popularitate uriașă în rândul tinerilor, cu aproximativ 7.5 milioane de utilizatori în țară.

Această decizie vine în contextul în care 99% din comentariile și reacțiile pe platformă sunt anti-PSD și PNL, reflectând o aversiune generală față de clasa politică românească.

TikTok e o platformă în care vocea poporului poate fi auzită fără filtre, iar mesajele politice, în special cele critice la adresa guvernării, circulă liber și ating milioane de utilizatori în mod organic.

În acest peisaj digital, AUR și-a găsit un aliat puternic, reușind să capitalizeze pe această platformă pentru a-și răspândi mesajele. George Simion, liderul AUR, se bucură de o prezență online impresionantă, cu aproximativ 1.4 milioane de urmăritori pe Facebook și un vlog zilnic pe YouTube, care îi permite să comunice direct cu susținătorii săi.

Propunerea PSD de a interzice TikTok pare să fie o încercare de a reduce influența online a AUR și a altor voci critice, într-un moment în care nemulțumirea față de clasa politică este la cote maxime.

Această propunere abuzivă este o încălcare a libertății de exprimare și o tentativă de cenzură.

Probabil Marcel Ciolacu visează că după închiderea tiktok-ului, tinerii vor reveni la TV unde vor asculta marile „înțelpciuni” ale covrigarului de Buzău?

Sistemul este disperat că pierde controlul asupra sistemului prin care e „manipulată” societatea. PSD-PNL au pierdut bătălia pe rețelele sociale, iar la TV-urile plătite din subvenție nu se mai uită nimeni.

La postarea premierului Marcel Ciolacu despre aderarea României la Spațiul Schengen apar mii de like-uri și comentarii pozitive, însă dacă privești atent ai să observi că inimioarele provin de la fani din India, Bangladesh și Pakistan. Nu este o noutate în lumea politică. Politicienii de carton disperați după rating apelează la companii specializate în marketing social-media, pentru a-și crește paginile de facebook cu fani din Asia.

Fostul președinte pro-rus al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost prins cu 7.700 de Like-uri din India. Se pare că Marcel Ciolacu a copiat și el modelul. Pe lângă ferma de troli a PSD din cadrul Cancelariei premierului condusă de Mihai Ghigiu și Radu Toader, armata de postaci din cadrul instituțiilor statului(membri de partid angajați la stat), Marcel și-a tras și fermă de troli din India.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button