PoliticăȘtirile 60m.RO

PSD va bloca formarea noului parlament. USR și PNL au acaparat toate funcțiile

Cutuma parlamentară cere ca fiecare partid politic să primească funcții și comisii în conformitate cu numărul de voturi pe care le-a primit în alegerile parlamentare.

Nu însă și de această dată. PNL, USR și UDMR pare că trece peste regulamentul de organizare al celor două camere și profită de majoritatea creată pentru a-și alege propriile comisii și să preia o bună parte din funcțiile de conducere, dincolo de cele stabilite prin procentele obținute în timpul alegerilor.

PSD amenință că își va retrage parlamentarii de la negocieri și discuții și că nu va lua parte la ședința de validare. Ce înseamnă acest lucru? Că nu se întrunește numărul minim de parlamentari necesari pentru ca parlamentul să fie validat.

Acest subiect a fost adus în discuție și de către deputatul USR Mihai Polițeanu:

„Prima zi în plenul Parlamentului se anunță una plină!

Fac parte din comisia de validare a mandatelor din Camera Deputaților, verificând îndeplinirea condițiilor legale, situații de incompatibilitate, condamnări definitive, etc. pentru fiecare deputat în parte.

Munca în comisie deja a început.

După ce se va finaliza acest proces, voi depune jurământul, alături de colegii deputați.

Sperăm să terminăm în seara aceasta, iar noul Parlament să poată fi constituit.

Din păcate PSD amenință cu boicotarea și deci cu blocarea formării noului Parlament pentru că sunt nemulțumiți de funcțiile primite în Birourile permanente și comisiile parlamentare.

Încă o dată PSD încearcă să țină Parlamentul ostatic.

Ne vom strădui să nu reușească.

Dacă trecem cu bine de ziua de astăzi, știu că vom avea cale deschisă pentru schimbările și reformele de care România are nevoie”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button