PSD transformă Tunari-ul în groapa de gunoi a Voluntari-ului
O analiză marca Recorder publicată în aceste zile arată cum prin diverse combinații politice și prin prezentarea deformată a realității de pe teren Agenția pentru Protecția Mediului Ilfov a oferit autorizație de funcționare pentru o rampă de gunoi în comuna Tunari.
Autorizația a fost emisă unei firme ce are legături puternice cu PSD Ilfov și București, iar gunoiul este adus în localitate din Voluntari dar și din mai multe sectoare din București.
Primarul comunei Tunari, Neacșu Alexandru, afirmă că nu se putea emite autorizație de funcționare de la mediu deoarece la mai puțin de 200m de acea platformă există locuințe precum și alte clădiri civile, iar planurile de urbanism prevăd locuințe până la mai puțin de 50m de amplasament.
Recorder scrie cum că:
„Unul dintre asociații firmei care operează stația de transfer a fost membru în PSD Ilfov, iar șefa instituției care i-a dat autorizația a avut-o ca director de cabinet pe sora Gabrielei Firea. Printre firmele care descarcă deșeuri pe această rampă de transfer se numără și Ecovol SA, compania de salubritate a Primăriei Voluntari, condusă de Florentin Pandele”.
Autorizația de funcționare s-a obținut într-un timp foarte scurt, iar totul a fost ascuns opiniei publice. Cetățenii comunei Tunari nu au fost invitați la consultări iar rampa de gunoi reprezintă o amenințare la adresa locuitorilor din zonă.
„Ambele firme au contracte de prestări servicii cu mai multe firme de salubritate din Ilfov și București, între care Supercom SA, firma fostului senator PSD Ilie Ciuclea, care strânge deșeurile din Sectorul 2, și Salubritate și Deszăpezire Sector 3, înființată de primarul Robert Negoiță.
Cassano Metal SRL are contract și cu SC Ecovol SA, companie care aparține Primăriei Orașului Voluntari. Saci plini cu gunoi, inscripționați cu numele firmei Ecovol, au fost fotografiați în incinta rampei de transfer din Tunari încă din luna ianuarie a acestui an, când Cassano Metal nu avea autorizație de mediu pentru a deschide rampa. Reprezentanții Cassano spun că a fost „o greșeală de comunicare”.
Primăria Tunari a amendat firma cu 100.000 de lei, pentru construcția fără autorizație a cortului de depozitare și a altor echipamente, dar degeaba, tupeul sistemului mafiot organizat politic este fără de limite.
Sume colosale de bani se învârt în acest domeniu, iar gunoiul a devenit o bună sursă de îmbogățire pentru unii, în timp ce românii cinstiți trebuie să suporte mirosul și poluarea.
Degeaba se aplică însă amenzi dacă ele sunt mai mici decât profitul care se încasează. Nu mai vorbim de faptul că aceste amenzi nu se plătesc, profiturile se pierd către beneficiari, iar în cele din urmă firma se falimentează.