Politică

PSD și PNL vor să acorde ajutor financiar persoanelor proaspăt eliberate din penitenciar

Deputatul AUR George Badiu consideră că proiectul de lege inițiat de către deputații și senatori PSD și PNL care prevede acordarea unui ajutor financiar pentru persoanele proaspăt eliberate din penitenciar nu va avea efectul scontat. Dimpotrivă, susține Badiu, așa s-a demonstrat în cazul acordării ajutorului social, legea va fi un bumerang care se va întoarce împotriva noastră.

Este vorba despre proiectul de lege pentru completarea Legii nr.254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, care a fost pe ordine de zi a Comisiei juridice din Camera Deputaților în această săptămână.

Proiectul propune ca, până la momentul angajării, definitivării situației locative, precum și până la data intrării în posesie a documentelor necesare reabilitării (diploma de studii, atestate, acte de identitate), persoana proaspăt eliberată să aibă parte de un ajutor din partea statului pentru acordarea cu viața din libertate, în primele trei luni. Astfel, arată inițiatorii, rata de recidivă se va diminua semnificativ.

„Am lucrat în domeniu și acest masuri sociale nu vor avea niciun efect. E vorba de psihologie, degeaba dai unui om rău intenționat ce vrea, nu va avea niciun efect. Posibil ca mulți dintre beneficiarii acestui pachet să fie încătușați de către poliție la câteva zile după liberare. Consider că nu va avea efectul scontat și aici de nu vorbim doar de impactul bugetar. E vorba de atitudinea beneficiarilor și cred că sete o mare greșeală. Încurajăm infracționalitatea, acordându-le beneficii. Facem exact cum s-a făcut cu ajutorul social și intrăm într-o sarabandă din care n-o să mai ieșim niciodată, este un proiect legislativ care va fi ca un bumerang ca se va întoarce împotriva noastră”, a explicat deputatul AUR George Badiu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button