Politică

PSD își bate joc de pensionari! Ieşirea la pensie înseamnă condamnarea la o viaţă în sărăcie pentru majoritatea bătrânilor din România

În țara noastră, pensionarii oricum nu trăiau bine, iar după pandemia și evenimentele mondiale recente, după care utilitățile, ratele dobânzilor la împrumuturi, alimente și multe altele s-au dublat în preț, nu poți să spui că oamenii de vârsta mea trăiesc bine, susține un pensionar din Teleorman. Marcel Ciolacu, Marius Budăi și Simona Bucura Oprescu ne mint în fiecare seară la televizor și în presă, că ne recalculează pensiile că ne dau nu știu ce măriri, dar în realitate noi murim de foame.

Și această recalculare este tot o mascaradă. Nu se va schimba nimic pentru că acum e campanie electorală, ei jefuiesc țara și chiar dacă ne dau câteva sute de lei la recalculare o să ni-i ia înapoi prin scumpirea aleimentelor și a medicamentelor.

Pensionarii, din păcate, au suferit probabil cel mai rău. Lipsa banilor era ceea ce îi aștepta pe mulți. Da, România nu are cea mai mică pensie, în alte țări conform statisticilor este chiar mai mică, dar având în vedere inflația teribilă și creșterea prețurilor la locuințe, alimente, bunuri de uz casnic, această pensie lipsește teribil. Ce înseamnă 1.281 de lei dacă nu poți asigura o bătrânețe normală cu ea?

Ieşirea la pensie înseamnă condamnarea la o viaţă în sărăcie pentru majoritatea bătrânilor din România. La nivel naţional, sunt peste 4,650 milioane de pensionari care au muncit o viață întreagă, peste 40 de ani în câmpul muncii, au plătit contribuții la stat şi în final au rămas cu venituri sub 1.400 de lei. Există însă judeţe în ţară unde pensia medie coboară chiar şi sub acest prag de mizerie.

Cu aceşti bani, bătrânii din România care iau pensie de la Casa Naţională sunt nevoiţi să trăiască în sărăcie. PSD și PNL au distrus România.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button