PSD e o sucursală a palatului Cotroceni! Un fel de amantă de care PNL-ului îi e jenă să o afişeze public

Distribuie acest articol!

În 2024, PSD ar putea susţine candidatul PNL la preşedinţie, renunţând la ideea oricum păguboasă de a avea un candidat propriu, susţine sociologul Barbu Mateescu într-o postare pe Facebook, după ce PSD şi PNL au părăsit, luni, şedinţa Birourilor Permanente Reunite ale celor două camere ale Parlamentului, ceea ce a dus din nou la blocarea calendarului moţiunii de cenzură.

Redăm postarea lui Mateescu:

„PSD joacă alături de Cotroceni şi PNL, blocând moţiunea.

Toate glumele despre PSD erau adevărate.

Dacă un potenţial candidat PSD la preşedinţie în 2024 ar şi dori să ajungă în turul doi, darămite să câştige, acum ar începe să urle ca să se poziţioneze. Da, în contra partidului din punct de vedere tactic.

Ca divan pe care Iohannis să-şi odihnească picioarele, PSD nu are şanse să fie credibil în 2024. Reamintesc rezultatul foarte slab al lui Dăncilă, câte emoţii şi maşinaţii au fost ca ea să ajungă în turul doi şi subliniez că PSD nu are la dispoziţie un candidat mai bun ca ea.

Dar în 2024 nu va mai fi semifinală (candidatul USR PLUS vs candidatul PSD) pentru accederea în finală (contra lui Iohannis), ci avem o grupă de 4 echipe din care la turneul final (adică turul decisiv) se califică 2.

Candidaţii USR PLUS şi AUR vor fi poziţionaţi foarte bine pentru a critica guvernarea PNL din perspective radical diferite. Acoperă tot spectrul. De la IT-ist la sătean, de la vârstnic la foarte tânăr, fie discursul candidatului USR PLUS fie cel al candidatului AUR va fi pentru tine ca o piscină în care e plăcut să înoţi.

PSD nu va produce nicio „piscină” întrucât e în aer, o sucursală a palatului Cotroceni căreia nu i se acordă demnitatea de a flutura steagul liberal. Un fel de amantă de care PNL-ului îi e jenă să o afişeze public.Nu exclud posibilitatea ca PSD-ului să i se acorde onoarea de a susţine candidatul PNL la preşedinţie, renunţând cu această ocazie la ideea oricum păguboasă de a avea un candidat propriu.

Dar m-aş amuza din motive istorice ca acel candidat PNL susţinut cu obedienţă de către PSD să fie Emil Boc.”, scrie, pe Facebook, sociologul.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: