EconomiePolitică

PSD a decis închiderea minelor din România: Mii de români își vor pierde locurile de muncă

PSD a propus și aprobat un proiect de lege privind închiderea şi conservarea grupurilor energetice pe bază de lignit şi huilă, închiderea carierelor de lignit şi minelor de huilă. Mii de români își vor pierde locurile de muncă în urma închiderii minelor.

Numai la Complexul Energetic Oltenia sunt peste 10 mii de angajați. Până în 2026, de la colosul energetic vor pleca peste 6.200 de persoane, iar în 2030, Complexul Energetic Oltenia va funcționa cu 2.600 de mineri și energeticieni.

La Complexul Energetic Hunedoara situația este oarecum similară. Numai anul acesta vor fi disponibilizate 360 de persoane.

AUR: O să ajungem dependenți de importurile de energie

AUR afirmă că dintr-un stat producător, România se va transforma într-un stat dependent de importurile de energie. Guvernul elimină, practic, niste capacități reale și propune niște capacități potențiale asupra cărora nu își poate asuma răspunderea că vor fi și implementate.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button