Știrile 60m.RO

Proteste masive în Rusia după anunțul mobilizării făcut de Vladimir Putin

Sunt proteste în Rusia, după anunțul mobilizării parțiale făcut de Vladimir Putin în această dimineață. Rușii sunt așteptați să iasă în stradă pentru a spune nu mobilizării. Mișcarea rusă Vesna cheamă la proteste după discursul lui Vladimir Putin.

”Mii de bărbați vor fi aruncați în mașina de tocat carne a războiului. Pentru ce vor muri?”, se arată în postarea de mobilizare la protest.

Oamenii au ieşit în stradă la Tomsk, Ekaterinburg, Perm, Ufa, Novosibirsk, Kabarovsk, Irkuţk.

De asemenea, au fost organizate și petiții online împotriva acestei mobilizări parțiale.

Peste 200.000 de ruși, de asemenea, se declară nemulțumiți de acest anunț al lui Vladimir Putin.

Potrivit unui anunț de ultimă oră venit de la Moscova, bărbații ruși între 18 și 65 de ani nu mai au voie să iasă din țară.

S-a interzis companiilor aeriene să le mai vândă bilete. Nu mai sunt bilete disponibile în foarte multe destinații pe care încearcă rușii să le acceseze precum Turcia, Armenia, Georgia, Egipt sau Thailanda.

Din informațiile care circulă pe canalele rusești, la frontierele terestre, bărbații ruși sunt întorși din drum, nu sunt lăsați să iasă din țară.

Poliția lui Vladimir Putin a ieșit deja pe străzile orașelor.

De asemenea, polițiștii amenință că cine iese astăzi în stradă în Rusia va merge direct la închisoare, scrie antena3.ro.

Ce conține decretul de mobilizare parțială în Rusia, semnat de Vladimir Putin
Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că aproximativ 300.000 de persoane vor fi mobilizate, prin Decret, în Forțele Armate ale Federației Ruse.

Decretul privind mobilizarea parțială în Rusia, potrivit jurnalul.ro.

În conformitate cu legile federale din 31 mai 1996 nr. 61-FZ „Cu privire la apărare”, din 26 februarie 1997 nr. 31-FZ „Cu privire la pregătirea și mobilizarea în Federația Rusă” și din 28 martie 1998 nr. 53- Legea federală „Cu privire la serviciul militar”

Decid:

  1. Se anunță mobilizarea parțială în Federația Rusă din 21 septembrie 2022.
  2. Se realizează apelul cetățenilor Federației Ruse pentru serviciul militar pentru mobilizare în Forțele Armate ale Federației Ruse. Cetățenii Federației Ruse chemați la serviciul militar prin mobilizare au statutul de personal militar care servește în Forțele Armate ale Federației Ruse în baza unui contract.
  3. Se stabilește că nivelul salariului pentru cetățenii Federației Ruse chemați la serviciul militar prin mobilizare în Forțele Armate ale Federației Ruse corespunde nivelului de salariu pentru personalul militar care servește în Forțele Armate ale Federației Ruse în baza unui contract.
  4. Contractele de trecere a serviciului militar încheiate de cadrele militare continuă să fie valabile până la sfârșitul perioadei de mobilizare parțială, cu excepția cazurilor de eliberare a cadrelor militare din serviciul militar pe motivele stabilite prin prezentul decret.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button