Internațional

Proteste la Belgrad: Sârbii au protestat împotrivă marșului gay și în susținerea președintelui Rusiei

Printre protestatari – care purtau un steag masiv al Serbiei – s-au numărat grupuri care au strigat, de asemenea, sloganuri de susţinere a Rusiei, aliatul pe termen lung al Serbiei, precum şi cauze naţionaliste.

O coloană de motociclişti care susţin politicile preşedintelui rus Vladimir Putin şi invazia Rusiei în Ucraina, şi-au turat motoarele în sprijinul mulţimii care a mărşăluit spre catedrala Sfântul Sava din Belgrad pentru rugăciuni.

Într-o predică, şeful Bisericii Ortodoxe Sârbe, patriarhul Porfirije, a declarat că evenimentul EuroPride ameninţă valorile tradiţionale ale familiei.

„Ei vor să profaneze sfinţenia căsătoriei şi a familiei şi să impună o uniune nenaturală ca substitut al căsătoriei”, a spus el mulţimii.

Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a declarat sâmbătă că au existat ameninţări la adresa marşului şi că este la latitudinea poliţiei dacă acesta trebuie oprit sau nu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button