InternaționalȘtirile 60m.RO

Proteste în Germania împotriva pierderii de libertăți pe fondul pandemiei coronavirusului

Oamenii din Berlin și Stuttgart au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva pierderii de libertăți pe fondul pandemiei coronavirusului. Germania a adoptat o serie de restricții care vizează reducerea răspândirii COVID-19.

Sute de persoane au participat sâmbătă la manifestații în orașele Berlin și Stuttgart împotriva măsurilor guvernamentale introduse pentru a proteja țara de coronavirus, transmite Euronews.

Aproximativ 1.000 de protestatari s-au adunat în capitala Germaniei la teatrul Volksbhne, lângă centrul orașului. Protestatarii au strigat „Îmi doresc viața înapoi” și au ținut semne cu sloganuri precum „Protejarea drepturilor constituționale”.

Protestatarii au transmis presei care pune la îndoială necesitatea unor măsuri de blocare și susțin că coronavirusul este o încercare de confiscare a puterii prin răspândirea fricii. Purtătorul de cuvânt al poliției, Thilo Cablitz, a declarat că a fost acordată permisiunea de a distribui ziarul, dar că autoritățile medicale nu au aprobat adunarea în sine.

„In timpul perioadelor de coronavirus si conform reglementarilor de izolare, suntem obligati sa prevenim o adunare”, a spus Cablitz.

Poliția, care a ieșit în cordon din piața direct în fața clădirii, în efortul de a preveni aglomerația, a folosit megafoane pentru a chema participanții să se împrăștie și au spus că au arestat peste 100 de persoane.

A fost a patra sâmbătă consecutivă de proteste la Berlin. Poliția a declarat că a desfășurat 180 de ofițeri pentru a răspunde la cea mai recentă adunare. Participanții au inclus populari de extremă dreapta și teoreticieni ai conspirației. Demonstrațiile sunt ilegale, iar aproximativ 80% din populație este de acord cu măsurile impuse de Guvern, potrivit Euronews.

Back to top button