Politică

Protest spontan a zeci de angajați din aparatul Parlamentului

Zeci de angajați din aparatul Parlamentului au declanșat, marți, un protest spontan pe holurile Parlamentului. Ei spun că sunt solidari cu salariații din Guvern care protestează la rândul lor.

Potrivit unei scrisori deschise a angajaților din Parlament adresată președintelui Senatului, Nicolae Ciucă, aceștia solicită majorarea salariilor, precizând că nu au mai beneficiat de nicio majorare din anul 2017.

„Impactul bugetar pentru creșterea salarială pentru angajatii din Parlamentul României este redus tinånd cont cä numärul lor este relativ mic, 2633 angajati. În plus, majorarea solicitată este sub nivelul inflatiei cumulate din 2017 (puterea de cumpărare a scäzut cu aproximativ 40%).

Pentru restabilirea echității și evitarea unor conflicte de muncă, considerăm justificată și necesară o majorare a salariilor angajatilor din Parlamentul României cu un procent cuprins între 25% și 30 %, astfel încât să ne aliniem la celelalte categorii care au beneficiat de majorări salariale.

În acest sens vă solicităm o întâlnire în cursul săptămânii 20 — 26 mai a.c. privind prezentarea nemultumirilor angajaților Senatului și Camerei Deputatilor și identificarea unor solutii pentru a preîntâmpina posibile actiuni de protest în timpul activității parlamentare”, se arată în scrisoare.

Angajaţii din aparatul de lucru al Guvernului sunt în grevă japoneză și cer majorări de salarii. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button