LIVE Protest la Rădăuți împotriva defrișărilor ilegale: STOP TĂIERII CODRILOR BUCOVINEI

Astăzi s-a anunțat la Suceava un amplu protest împotriva tăierilor ilegale de păduri. Acesta va avea loc la Rădăuți, pe strada Austria. Evenimentul va începe la ora 12.

Pădurile sunt AURUL verde al românilor

Aceste imagini nu le veti vedea la posturile de televiziune: protestul de azi de la Rădăuți:

Publicată de Alianța pentru Unirea Românilor – AUR pe Sâmbătă, 13 iunie 2020

Organizatorul evenimentului este George Simion, Alianța pentru Unirea Românilor, activiști de mediu și asociații de mediu ce se luptă cu mafia din industria silvică.

Au fost anunțate la protest peste 1 000 de autoturisme. Protestul se va desfășura în mașină pentru păstrarea distanțării sociale. Participanții vor veni din toată țara, nu doar din Rădăuți și Suceava.

Săptămâna trecută guvernul României a informat cetățenii că se va acorda o subvenție de 200 000 000 de euro companiilor care se ocupă cu industria silvică, adică cu tăierile de pădurile. Există suspiciuni că în fapt este o subvenție mascată pentru a se scoate buștean ieftin, beneficiarul final fiind companiile austriece de exploatare a lemnului și care dețin 80% din piața românească.

Redacția 60m.RO susține adevărul și nu se lasă coruptă. Astfel că astăzi vom fi în direct și vom transmite de la evenimente cele mai importante informații. Presa cumpărată de guvern cu 40 de milioane de euro cel mai probabil nu își va face prezența dar noi vom continua să prezentăm nedreptățile comise în România.

Am venit la Suceava să văd ce face Flutur cu banii europeni!

Publicată de George Simion pe Vineri, 12 iunie 2020

La protest și-a anunțat participarea și viceprimarul din Suceava, nemulțumit de tăierile ilegale de păduri din Bucovina.

Participanții la protest au la ei steaguri tricolore

Activiștii de mediu afirmă că înainte de pandemie se livrau la fabricile austriece din Suceava 50 de camioane de lemne, însă în timpul pandemiei acest număr a crescut până la 150 de camioane. Activiștii de mediu susțin că sunt amenințați nu doar de autorități ci și de grupurile infracționale din județ. Ei acuză complicitatea autorităților cu infractorii care taie și exploatează ilegal pădurile și că au prezentat dovezi incontestabile dar că oficialii ascund adevărul. Cei care trebuie să protejeze România vin în control la activiștii de mediu atunci când fac sesizări, nu la cei care au comis furturile.

Pădurarii din România sunt cinstiți, în marea loc majoritate. Ei sunt sub permanenta amenințare a grupurilor infracționale organizate, nu de puține ori viața lor fiind pusă în pericol. Sunt cunoscute opiniei publice chiar asasinări ale pădurarilor. Există și uscături, dar ele sunt o raritate și trebuie raportate.

Costel Alexe, ministrul mediului, a afirmat la începutul mandatului că în România se taie 38 milioane de metri cubi de lemn anual, din care 18 milioane de metri cubi sunt tăiați legal iar restul de 20 de milioane de metri cubi se taie ilegal.

Protest Radauti LIVE

Publicată de George Simion pe Sâmbătă, 13 iunie 2020

Știți câtă pădure se taie anual ilegal: peste 200 000 de hectare de pădure. Ce înseamnă acest lucru? Că în fiecare an se taie suprafața a 50 de comune importante.

12.00 Participanții acuză că semnalul la telefon este bruiat de o mașină a jandarmeriei echipată cu dispozitive de blocare.

Manifestanții afirmă că la venirea mașinii semnalul la telefon a început să nu mai funcționeze.

10.30 Organizatorii evenimentului se află deja pe amplasament. George Simion, liderul acestora, a postat o imagine cu aceștia: o mână de tineri ce merită respectul Românilor.

Publicată de Ciprian Ciubuc pe Sâmbătă, 13 iunie 2020
%d blogeri au apreciat: