Politică

Protest la Codlea. Crescătorii de animale și-au dus vacile să pască pe spațiul verde din fața primăriei

Mai mulți crescători de animale din municipiul Codlea, județul Brașov, și-au dus vacile în parcul din fața Primăriei, nemulțumiți de modul în care se atribuie pășunile comunale.

Deși conform legii terenurile sunt adjudecate prin licitație, protestatarii cer să li se atribuie în mod direct, pe motiv că nu au bani să concureze cu marii fermieri.

Nemulțumiți, crescătorii de animale au montat un gard pe spațiul verde din fața primăriei și au băgat vacile îndărăt. Ei spun că au sute de animale, care nu au unde să pască.

Ștefan Tobu, organizator protest: „Sunt crescători care au primit păsune de orinea zecilor sau sutelor de hectare și sunt crescători care nu au primit nici un metru patrat.”

Ionuț Olteanu, fermier: „Eu nu pot să mă licitez cu unul care doarme pe bani, care a luat de 10-15 ani subvenție și eu care nu am luat niciodată,”

Aproape 30 de hectare de pășune vor fi scoase la licitație luna viitoare, susține primarul. Oamenii se tem însă că întreaga suprafață vă ajunge la marii fermieri.

Marius Oltean, fermier: „Nu putem să luptam ăștia mici cu ăștia mari. Să se dea prin atribuire directă în mod egal pentru toată lumea. „

Câmpean Paul Mihai, primar Municipiul Codlea: „Ce putem face este să dăm doar celor care au domiciliu în Codlea.”

Mulți dintre cei care locuiesc în Codlea încă trăiesc din agricultură. Fermierii care și-au dus vitele pe spațiul public al municipiului riscă să fie amendați, pentru că aveau autorizație pentru un protest obișnuit, la care ar fi trebuit să participe doar oameni.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button