Știrile 60m.RO

Protejată politic, Schweighofer – firma care ne-a masacrat pădurile, se comportă ca un stat în stat

Candidatul Alianței pentru Unirea Românilor la alegerile parlamentare 2020 pentru Constanța, Dumitru Viorel Focșa susține că pădurile sunt ale României și au fost date de actualii politicieni în timpul guvernării Năstase printr-un contract secretizat unui cetățean austriac, care nu mai poate face afaceri cu lemn în Austria.

Dumitru Viorel Focșa afirmă că „ne-a masacrat toată pădurea românească, toți munții noștri sunt bărbieriți de acest om, care nu respectă nici o responsabilitate din contract”.

Alianța pentru Unirea Românilor, a protestat prin tinerii noștri și la Sebeș și pe la Rădăuți, poate opri acest masacru al pădurilor pentru că există două clauze în contractul la care austriacul le-a subscris pe care le-a încălcat: nu a respectat planul de împădurire și exploatarea de lemn fără avize legale,

Actuala firmă, Schweighofer în România se comportă ca un stat în stat. De ce? Pentru că firma are un protectorat politic.
Declarația primului ministru Orban precum că se importă lemn, 80% din lemnul prelucrat de Schweighofer este importat, este o inepție. 

„Politica neoliberală de a construi un capitalism la tine acasă și tu să te comporți ca o republică bananieră, în care cetățenii tăi nu am niciun drept și să invoci că 2.000 de oameni care lucrează pe platformele de procesare a lemnului își pierd locul de muncă, este o politică slugă”, susține Dumitru Viorel Focșa.

Candidatul AUR Constanța susține că prin semnarea actului de aderare la Uniunea Europeană am devenit parteneri egali și nicidecum sluga altei țări mai puternice din comunitate.

Alianța pentru Unirea Românilor, partidul patrioților români condus de George Simion și Claudiu Târziu, este singurul partid antisistem ce are liste complete pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Back to top button