Știrile 60m.RO

Propunerea AUR pentru prezidențiale: alegeri preliminare, să decidă românii

George Simion, președintele Alianței pentru Unirea Românilor, a făcut un anunț important la finalul congresului ce a avut loc duminică, 27 martie, în urma căruia a fost ales drept lider al formațiunii politice. Simion a afirmat că AUR dă startul pregătirilor pentru alegerile prezidențiale ce vor avea loc în 2024 sau mai devreme, în funcție de context, și propus o formulă inedită, pe model occidental: candidatul AUR la alegerile prezidențiale va fi ales de către toți românii, prin vot deschis.

În acest sens, George Simion a anunțat că, începând cu 16 mai 2022, va începe seria de dezbateri prezidențiale cu toți cei care doresc să se înscrie în această competiție și întrunesc criteriile de eligibilitate și minim de popularitate.

„Candidatul Alianței pentru Unirea Românilor va fi ales de către toți românii, prin vot deschis, pe model occidental. Toți românii vor fi așteptați în luna mai 2023 să-și aleagă favoritul din rândul celor care se înscriu începând de astăzi și până în data de 16 mai, la alegerile preliminare pentru susținerea candidatului de către AUR. Acest om nu trebuie să fie neapărat membru de partid. Bineînțeles că ne-ar onora să dăm din sânul nostru să dăm țării viitorul președinte, dar asta doar românii o pot face. Trăiască România mare și creștină”, a declarat George Simion.

Anterior liderul AUR a precizat că nu vrea să fie candidatul partidului în alegerile prezidenţiale din 2024. El a subliniat AUR va susţine un candidat care va intra în turul al doilea şi va câştiga scrutinul „împotriva candidatului sistemului”.

George Simion a fost ales în fruntea Alianței pentru Unirea Românilor (AUR). El a obţinut cu moțiunea „România bogată: creștină și democrată“ o majoritate covârșitoare a voturilor din partea delegaţilor la Congresul extraordinar al partidului desfășurat la Palatul Parlamentului, 784 de voturi din 832. Odată cu alegerea sa în funcție, partidul intră într-o etapă a consolidării.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button