Promisiunea ministrului Dezvoltării: Construim 100 de creșe din PNRR

Distribuie acest articol!

Promisiunea ministrului Dezvoltării, Cseke Atilla: Construim 100 de creșe din PNRR. Cseke a declarat că a demarat un astfel de program deoarece România are deficiența la acest capitol. El anticipează că vara aceasta, cel mai târziu la mijlocul lunii august, vor pleca primele aprobări de construcții de creșe.

„N-aș putea spune câte ne lipsesc, asta va veni din numărul de solicitări. Datele oficiale ne arată că stăm prost, nu pot spune altfel, la nivel de infrastructură antepreșcolară. Așa că, la început de mandat, am vorbit despre acest subiect, în martie am prezentat conceptul programului de contrucție de creșe mici, mijlocii și mari, cu 50, 70 și 110 locuri, în funcție de localitate.

Și cred că am avansat bine. În 7 – 10 zile vom avea studiile de fezabilitate pe aceste proiecte tip. De atunci putem în 3 – 4 săptămâni să avem aprobările din punct de vedere tehnic și economic la comisiile de specialitate, la Compania Națională de Investiții și la Ministerul Dezvoltării”, a declarat Cseke.

Ministrul a mai spus că vara aceasta, cel târziu la mijlocul lunii august, vor pleca primele aprobări a zeci de construcții de creșe în toată țara. „Ne dorim și o acoperire teritorială, că nevoia e evidentă în toată țara, mai ales în zona urbană, în marile municipii, chiar și în comune. Dar în primă fază ne vom axa pe partea urbană. Vom porni pe finanțare națională, avem în bugetul Ministerului, dar avem o componentă și pe PNRR, ca să mai atragem niște fonduri”, a mai spus ministrul Dezvoltării.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: