Primăria Capitalei a avizat construirea unor blocuri de 14 etaje pe malul Lacului Tei
În luna ianuarie a acestui an, arhitectul șef al Capitalei, domnul Ștefan Dumitrașcu, a semnat avizul de urbanism pentru un proiect care vizează construirea de blocuri de 14 etaje pe malul Lacului Tei, lângă Romsilva.
Ștefan Dumitrașcu este același arhitect care în 2016 era chemat să dea cu subsemnatul la DNA, împreună cu Liviu Negoiță. Aceștia au fost anchetați într-un dosar în care sunt acuzați că au construit blocuri de locuințe pe Calea Dudești în zone protejate istoric, fără avize, în baza unor autorizații emise ilegal, relata cetateanul.net, acum 4 ani.
Noul proiect, de data aceasta al Primăriei Capitalei, se va construi pe un teren de 26.400 mp și este la origine un proiect al familie Borcea.
Potrivit documentelor obținute de HotNews.ro, inițiatorii Planului Urbanistic Zonal sunt Elena Borcea, mama lui Cristi Borcea, fostul acționar al clubului de fotbal Dinamo, și Călin Violeta, sora lui Cristian Borcea.
Proiectul a primit toate avizele de la Primăria Capitalei, ultimul pas fiind votarea acestuia de către Consiliul General al Capitalei, joi, 30 aprilie.
Se pare că primarul general al capitalei Gabriela Firea, învață de la cei mai buni din domeniu.
Amintim că tot Primăria Generală a Capitalei prin Compania Municipală de Dezvoltare Durabilă ”a creat un Plan Urbanistic Zonal prin care cere derogări de la regulamentul de urbanism și planuiește demolarea clădirii actuale a Fabricii și construirea unui complex rezidențial și comercial cu 8 etaje în folosul Companiei Imobiliara Gramont SA, într-o zona unde regulamentul local prevede înălțimea maximă admisibilă a clădirilor ca fiind 16 m”, anunță inițiatorii unei petiții prin care solicită ”Consiliului General al Municipiului București să voteze împotriva PUZ STR. GRAMONT NR.38 – INTR. OVIDIU NR.6 – SECTOR 4 pe care îl consideră brutal cu clădirile de patrimoniu și țesutul urban protejat în care se propune. ”
Modificarea acestui Plan Urbanistic Zonal, fără consultarea locuitorilor zonei, va duce la dărmarea unui Hub Cultural foarte popular în București, numit Fabrica.
Petiția, pentru stoparea acestui viitor proiect, poate fi semnată aici.