OpiniiȘtirile 60m.RO

Proiect pentru valorificarea Canalului Bega, o resursă care zace în uitare – CURIERUL ROMÂNESC

Canalul Bega, o resursă de dezvoltare pentru Banat, de importanță strategică internațională, zace în uitare nefolosită de 62 de ani. Titi Stoica, deputat AUR de Timiș, propune o strategie care vizează repunerea acestuia în funcțiune și valorificarea potențialului comercial și turistic al Timișoarei.

În acest sens, există un proiect în desfășurare – „Reabilitarea infrastructurii Canalului navigabil Bega” cu o valoare de 13.877.987 euro (TVA inclus), din care 85% reprezintă finanțare UE, sumă alocată  României și Serbiei. Lucrările din cadrul proiectului sunt supravegheate și de către mediul civil de către o echipă de profesioniști construită în jurul lui Titi Stoica.

Avem șansa unică de a crea un model european de integrare a cetățenilor prin activități sportive, turistice și culturale în arealurile ecologice unice din bazinul Begăi

„Prioritar este ca Primăria Timișoara și Primăria Sînmihaiu Român să-și definitiveze un punct de vedere cu privire la locațiile porturilor comerciale (și turistice), fiindca dorim să abordăm constructiv problema și să tratăm ca pe un noroc faptul că nu avem PUG finalizat nici acum în cele două localități, fapt care ne oferă astăzi șansa unică să ne deșteptăm și să includem corect și canalul Bega pe ultima sută de metri în PUG-uri moderne, de orașe din Europa anului 2021”, consideră Stoica.

În ceea ce privește potențialul turistic și cel destinat activităților în aer liber, deputatul AUR propune finalizarea pistei de biciclete și investiții în infrastructură, precum și amplasarea strategică a debarcadelor și pontoanelor. „Aceste lucruri vor permite dezvoltarea corectă a unei categorii de activități turistice unice într-o Timișoară lipsită de aer, închisă de un an în casă și fără variante prea multe de petrecere a timpului liber”, precizează Titi Stoica.

 » citește mai departe pe: www.curierulromanesc.ro

Back to top button