Procurorii DIICOT: Laura Vicol se regăseşte într-o situaţie specială, întrucât aceasta nu este simplu instrument pentru grupare, ci unul din cei mai mari beneficiari a fondurilor delapidate
Vicol Ciorbă Laura Cătălina se regăseşte într-o situaţie specială, întrucât aceasta nu este simplu instrument pentru grupare, ci unul din cei mai mari beneficiari a fondurilor delapidate, afirmă anchetatorii din dosarul Nordis, în timp ce una dintre angajate spun că banii s-au dus în ”şifonierul Laurei”
”Vicol Ciorbă Laura Cătălina se regăseşte într-o situaţie specială, întrucât aceasta nu este simplu instrument pentru grupare, ci unul din cei mai mari beneficiari a fondurilor delapidate, încasând sume foarte mari de bani în cunoştinţă de cauză cu privire la provenienţa acestora”, spun procurorii.
Ei subliniază că aceasta deţine calitatea de asociat în două societăţi folosite activitatea infracţională, care încasează sume de bani consistente, probele relevând că cele două entităţi sunt sub autoritatea acesteia, alături de liderul grupării.
Conform anchetatorilor, având în vedere profesia acesteia de avocat penalist practicant, cunoaşte foarte bine mecanismele infracţionale, ”se implică doar când este cazul”.r
De asemenea, este pezentat dialogul dintre două angajate, una întrebând unde s-au dus atâţia bani, la care răspunsul a fost: ”În şifonierul Laurei, în maşinile lui Vlad, în bijuteriile tuturor!”
Laura Vicol a primiit suma totală de 4.148.500,00 lei, printr-un număr de 124 operaţiuni bancare, în perioada 12.03.2021-25.09.2024, cu justificarea ”întreţinere soţie”, ”întreţinere”, ”retur sume”.
Unsprezece persoane au fost reţinute în dosarul Nordis, au anunţat, marţi, procurorii DIICOT, printre acestea aflându-se fosta şefă PSD a Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor Laura Vicol şi soţul ei, Vladimir Ciorbă. Acestea au fost duse, marţi după-amiază, la Curtea de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. De asemenea, alte două persoane sunt anchetate în acest dosar sub control judiciar. În urma percheziţiilor, procurorii au ridicat peste 50 de sisteme informatice şi dispozitive de stocare a datelor, sume de bani, dar şi obiecte de lux, printre care ceasuri, bijuterii şi genţi.